Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ένα έργο το οποίο είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Πηνειού με στόμφο και πομπώδεις εκφράσεις όπως «εμφιαλωμένο, τέλος!» προσέκρουσε στο 40 κλιμάκιο της Α.Ε.Π.Π (Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Αποφάσεων) μετά από προσφυγή η οποία είχε καταθέσει μια από τις εταιρείες που συμμετείχε στη διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια διυλιστηρίου Γαστούνης» προϋπολογισμού 400.000,00 με ΦΠΑ και συστημικό αριθμό 151432.

Ο γράφων από 22/02/2022 με ανακοίνωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα προβλήματα που τυχόν υπάρξουν από τη διακήρυξη του συγκεκριμένου έργου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Πηνειού προσωπικά δήλωνε ότι :

«Ήταν χρέος μας». «Το έργο του διυλιστηρίου ήταν χρέος μας απέναντι στους κατοίκους της Γαστούνης. Το νερό είναι το βασικότερο αγαθό της ανθρώπινης διαβίωσης αλλά και η βάση της οικονομικής ζωής. Με το έργο εξασφαλίζουμε για πρώτη φορά άριστη ποιότητα πόσιμου νερού η αν θέλετε με δύο λέξεις, «εμφιαλωμένο, τέλος!». Άλλωστε η κατανάλωση νερού βρύσης είναι πιο οικονομική για τους καταναλωτές και πιο φιλική για το περιβάλλον αφού η πρόσβαση σε καλύτερης ποιότητας νερού βρύσης μειώνει την κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού κατά 17%, σύμφωνα με μελέτη της ΕΕ. Με την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας νερού στο ιδιόκτητο οικόπεδο με πέντε γεωτρήσεις που αποκτήσαμε δίπλα στον υδατόπυργο, παρά τις παλινωδίες της αντιπολίτευσης, εξαλείφουμε μικροβιακούς οργανισμούς και επικίνδυνα μέταλλα και έτσι διασφαλίζουμε ασφαλές και ποιοτικό πόσιμο νερό στους κατοίκους της Γαστούνης και των όμορων διαμερισμάτων. Το πρόβλημα της υδροδότησης λύνεται οριστικά!»

Όσο και οδυνηρό και αν ήταν για το Δήμαρχο Πηνειού αναγκάστηκε εκ τω πραγμάτων να συγκαλέσει την οικονομική επιτροπή και να πάρει τη παρακάτω απόφαση

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 6/28-2-2022 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο

Λήψη απόφασης για αναστολή της διαγνωστικής διαδικασίας του ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια διυλιστηρίου Γαστούνης» προϋπολογισμού 400.000,00 € με ΦΠΑ 24%

«προτείνουμε την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας του ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια διυλιστηρίου Γαστούνης» π/υ 400.000,00 € με το Φ.Π.Α. 24%»

Το σίγουρο είναι ότι μετά την αναστολή του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα πρέπει να συμμορφωθεί με την όποια απόφαση του 4 κλιμακίου της Α.Ε.Π.Π και να ξεκινήσει της διαδικασίες για νέα δημοπράτηση του διυλιστηρίου.

Δήμαρχε όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Τα πράγματα, με τον εκάστοτε χαρακτήρα τους, επιβάλλουν να πορευτείς αργόρρυθμα ή με λελογισμένη σπουδή.

Δήμαρχε «το γοργόν και χάριν έχει».

Γεώργιος Μπακογιάννης

Χημικός Μηχανικός

Pin It

symposio 1

symposio 1