Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Καλά νέα υπάρχουν για τον καιρό, αλλά και εξαιρέσεις κατά περίπτωση.Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι καλός τις περισσότερες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σε ορισμένες περιοχές άστατες καιρικές συνθήκες: Κυρίως σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια, που ενδέχεται να φέρουν μερικές βροχές.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αναλυτικότερα ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα:

Κυριακή των Βαΐων (28-04). Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα (29-04), ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά, κυρίως στο Αιγαίο, 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Τη Μεγάλη Τρίτη (30-04), στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (01-05), αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Για τη Μεγάλη Πέμπτη (02-05) θα υπάρξουν κάποιες ψιχάλες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και αρκετή σκόνη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 28 βαθμούς.
Ο καιρός από Μ. Παρασκευή έως Κυριακή του Πάσχα
Από τη Μεγάλη Παρασκευή (03-05) σύμφωνα με τις προγνώσεις, ο καιρός θα γίνει άστατος σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε μια πρώτη εκτίμηση και όχι πρόγνωση όπως τονίζει, για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, αναφέρει:

«Συννεφιές με βροχές και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας».

Pin It

symposio 1

symposio 1