Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου και συγκεκριμένα στην επικίνδυνη διασταύρωση της Ροβιάτας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της Ροβιάτας και των Σαβαλίων όπου και απαίτησαν από τους αρμόδιους φορείς να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Συγκεκριμένα ζητούν να καθαριστούν άμεσα από τον Δήμο Ηλιδας τα χόρτα και η βλάστηση καθώς δεν υπάρχει ορατότητα και ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης να δρομολογηθεί η τοποθέτηση φαναριών δεδομένου ότι ενόψει του καλοκαιριού η κίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα.

diamartyria 4

Όπως έχει επισημάνει πρόσφατα το “Ηλιδα Κάμπος news” από τη συγκεκριμένη διασταύρωση καλούνται να διέρχονται  οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βαρέως τύπου, οι κάτοικοι και επιχειρηματίες που διαμένουν μόνιμα ή δραστηριοποιούνται στο τμήμα από την εθνική οδό και προς τη θάλασσα ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σε λίγες μέρες ξεκινά επισήμως και η λειτουργία πεντάστερου ξενοδοχείου στην παραλία Σαβαλίων με ότ,ι αυτό συνεπάγεται… Κι όλα τούτα τη στιγμή που η διασταύρωση της παραλίας Σαβαλίων παραμένει κλειστή, παρότι οι κάτοικοι του χωριού είχαν ζητήσει να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό όταν έγιναν οι παρεμβάσεις με την τοποθέτηση των κορινών στην εθνική οδό Πάτρών - Πύργου.

kolias stathis roviata

tasos papadimitropoulos 2

Να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανέλαβε το Τοπικό Συμβούλιο Ροβιάτας ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Τοπικό Συμβούλιο Σαβαλίων, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ροβιάτας και Σαβαλίων ο Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Αισθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι εκλεγένοι…έλαμψαν δια της απουσίας τους! Οι μόνοι που έδωσαν το παρόν ήταν ο Βησσαρίων Πολύδωρος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ηλιδας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Άγγελος Κολόσακας

apokleismos 3

Μετά από σύντομες ομιλίες των Προέδρων τα Ροβιάτας Στάθη Κόλλια και των Σαβαλίων Τάσου Παπαδημητρόπουλου οι συγκεντρωθέντες προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου με την Τροχαία Αμαλιάδας να προβαίνει σε εκτροπή της κίνησης των οχημάτων.

Δημήτρης Ζιάκας 


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Pin It

symposio 1

symposio 1