Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ο κύβος ερρίφθη,ο χρόνος στην πολιτική κλεψύδρα μετρά αντίστροφα και οι φιλοδοξούντες να καταλάβουν μια σελίδα στο βιβλίο της πολιτικής ιστορίας του τόπου τους λαμβάνουν θέση, κάποιοι έσπευσαν ήδη από καιρό, στο βατήρα της αφετηρίας.

Θεμιτές οι φιλοδοξίες,ακόμη πιό θεμιτά και ανθρώπινα τα όνειρα...αρκεί αυτά να μην γίνουν στο τέλος εφιάλτες!

Στη πολιτική τα πράγματα είναι αδυσώπητα...απρόβλεπτα και στιγμιαία.Αρκεί μια στιγμή, μιά απόφαση για να γίνει κανείς ήρωας ή ολετήρας...τα ζούμε καθημερινά στις μέρες μας.Η πολιτική δεν είναι ένας χαραγμένος δρόμος που σε οδηγεί σε κάποιον δεδομένο προορισμό.

.Είναι ωκεανός που πρέπει εσύ να χαράξεις τη ρότα, το δρόμο που θα σε οδηγήσει με ασφάλεια στο λιμάνι του προορισμού σου..Είναι ωκεανός και πρέπει να λάβεις πολλές παραμέτρους υπόψη σου για να διασφαλίσεις το επιθυμητό τέλος του ταξιδιού...την ολοκλήρωσή του.

Οι ναυτικοί θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι σύμβουλοι των πολιτικών, κυρίως των νεοεισερχομένων στην πολιτική, αλλά ποιός πολιτικός θα καθίσει να ακούσει συμβουλές που προέρχονται από τις ανεμοδαρμένες γνώσεις των ναυτικών; Οι πολιτικοί, ειδικά στη χώρα μας και ειδικότερα στο τόπο μας, γεννιούνται με το χάρισμα της παντογνωσίας και του αλάθητου! 

Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για αυτόν που δεν ξέρει που πηγαίνει, είπε πρό μερικών αιώνων ο σπουδαίος Γάλλος δοκιμιογράφος Μισέλ ντε Μοντέν...
Άραγε οι υποψήφιοι άρχοντές μας ξέρουν που πηγαίνουν και που πρόκειται να μας πάνε ή μήπως τελικά- και ως συνήθως- τα δικά τους όνειρα γίνουν οι δικοί μας εφιάλτες ;

Pin It

symposio 1

symposio 1