Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ και τις τάσεις στις μεταλλικές ντουλάπες και τις ιματιοθήκες που θα επιλέξουμε για το σπίτι. Όλα εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα και τη βελτιστοποίηση που θέλουμε να κάνουμε στον χώρο μας όπως επίσης και με την αισθητική ή την αρμονία που θέλουμε να υπάρχει στο υπόλοιπο σπίτι. Παρακάτω, θα εμβαθύνουμε στις τελευταίες τάσεις και το στυλ που κυριαρχούν το 2023.

Τάσεις και στυλ ντουλάπας βεράντας

Ο μινιμαλισμός συνεχίζει να κυριαρχεί ως σχεδιαστική τάση και αυτό είναι εμφανές και στις ντουλάπες βεράντας. Εδώ κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές, η απλότητα και η φιλοσοφία του "less is more". Μια μίνιμαλ ντουλάπα βεράντας μπορεί να διαθέτει απλά ράφια και βελτιωμένο σχεδιασμό, με έμφαση στη λειτουργικότητα και όχι στη διακόσμηση.

Επιπλέον υπάρχει μια αυξανόμενη προτίμηση στη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο ή το μπαμπού. Αυτά τα υλικά δεν προσφέρουν μια ζεστή και οργανική αίσθηση στον χώρο, αλλά συνδυάζονται επίσης άψογα με το εξωτερικό περιβάλλον μιας βεράντας.

Καθώς τα σπίτια γίνονται μικρότερα, η ζήτηση για έπιπλα με πολλαπλές λειτουργίες αυξάνεται. Μια ντουλάπα βεράντας μπορεί να λειτουργήσει ως πάγκος ή τραπέζι, παρέχοντας παράλληλα και χώρο αποθήκευσης για μικροπράγματα.

Επειδή οι απαιτήσεις για αποθήκευση πραγμάτων αυξάνονται περισσότερο σε μια οικογένεια όσο περνούν τα χρόνια, οι λύσεις κάθετης αποθήκευσης έρχονται να λύσουν αρκετά προβλήματα αξιοποίησης χώρου. Μια ψηλή, στενή ντουλάπα βεράντας μπορεί να προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο στο μπαλκόνι ή στην βεράντα.

Ο συνδυασμός ανοιχτής και κλειστής αποθήκευσης στην ντουλάπα βεράντας επιτρέπει περισσότερη ευελιξία και εύκολη πρόσβαση στα πράγματα. Τα ανοιχτά ράφια μπορούν να εμφανίζουν διακοσμητικά αντικείμενα ή φυτά, ενώ τα κλειστά μπορούν να κρύψουν ότι δεν θέλουμε να φαίνεται.

Τάσεις και στυλ στις ιματιοθήκες

Δεδομένου ότι οι ιματιοθήκες είναι συνήθως μικρές, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για την αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου στο έπακρο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γωνιακά ντουλάπια και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως ενσωματωμένα ράφια ή ντουλάπια ακόμα και δίπλα στην κουζίνα.

Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι ιματιοθήκες μπορούν σχεδιαστικά να εκφράσουν το προσωπικό σας στυλ. Δημοφιλείς είναι οι τολμηρές ταπετσαρίες, τα ζωηρά χρώματα και τα διακριτικά σχέδια. Το ποιοτικό φινίρισμα από λάκα, ένας πρόσθετος μαρμάρινος πάγκος ή ορειχάλκινα και επώνυμα φωτιστικά μπορούν να αναβαθμίσουν στυλιστικά μια ιματιοθήκη. Παρά το μικρό μέγεθός τους, αν τους δώσουμε την κατάλληλη προσοχή, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία γωνία στο σπίτι που θα αντιπροσωπεύει το δικό μας στυλ και άποψη.

Η βιοφιλία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στις τάσεις εσωτερικής και εξωτερικής σχεδίασης σπιτιών και βεραντών. Στο επίκεντρο της πράσινης διακόσμησης έχουν μπει οι ιματιοθήκες και οι ντουλάπες βεράντας. Είτε πρόκειται για ένα φυτό σε μία γλάστρα πάνω σε ένα ράφι είτε κρεμαστό από την οροφή, το πράσινο μπορεί να δώσει ζωή και χρώμα σε οποιοδήποτε χώρο.

Περισσότερες ιματιοθήκες ενσωματώνουν και την τεχνολογία για πρόσθετη άνεση και ευκολία. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτόματο φωτισμό led ή κάποιο έξυπνο κλιματισμό χώρου για την ανακύκλωση του αέρα και την προστασία των ρούχων από την υγρασία. Επίσης, η παρουσία ενός μεγάλου κάθετου καθρέφτη μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην επιλογή ρούχων αφού θα μπορείτε να βλέπετε άμεσα τι προβάρετε.

Ενσωματώνοντας αυτές τις τάσεις, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δημιουργήσουν χώρους που δεν είναι μόνο πρακτικοί αλλά και οπτικά ευχάριστοι και αντανακλούν το προσωπικό τους στυλ. Είτε πρόκειται για μια μινιμαλιστική προσέγγιση είτε για κάτι πιο τολμηρό σχεδιαστικά, υπάρχουν τάσεις που μπορούν να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις και τα γούστα.

Pin It

 

grivopoulos a

KOLOSAKAS GIATROI

KOLOSAKAS GIATROI

 

Antonopoulos plastikos xeirourgos

 

διατροφολόγος

 

katsalas f

 

 kostopoylos