Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει το ρίσκο για άνοια κατά 15% αναφέρει νέα έρευνα και γι'αυτό ήρθε η ώρα να εκτιμήσεις τα λαχανικά. Μια μεσογειακή διατροφή με ξηρούς καρπούς, θαλασσινά, δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας σχεδόν κατά ένα τέταρτο, σύμφωνα με πολλά υποσχόμενη έρευνα που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για νέες προληπτικές θεραπείες.

Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πολλών φυτικών τροφών μπορεί να έχει «προστατευτικό αποτέλεσμα» κατά της άνοιας, ανεξάρτητα από τον γενετικό κίνδυνο του ατόμου, κάτι που οι ερευνητές είπαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές στρατηγικές δημόσιας υγείας, εάν περαιτέρω έρευνα επιβεβαιώσει τα ευρήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Pin It

 

grivopoulos a

KOLOSAKAS GIATROI

KOLOSAKAS GIATROI

 

Antonopoulos plastikos xeirourgos

 

διατροφολόγος

 

katsalas f

 

 kostopoylos