Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Την τιμητική της έχει και αυτό το καλοκαίρι η χώρα μας, με 6 στους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς που βασίζονται στο μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» να είναι ελληνικοί. Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε η ForwardKeys, η Μύκονος, η Ρόδος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη και η… Θεσσαλονίκη συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο «δυνατών» προορισμών του φετινού καλοκαιριού.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις κρατήσεις πτήσεων του φετινού γ’ τριμήνου, η Μύκονος και η Ρόδος καταγράφουν αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ακολουθούν τα Χανιά με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 26%, έπονται το Ηράκλειο στο +23% και η Σαντορίνη στο +20%, με τη Θεσσαλονίκη να σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 17% σε σχέση πάντα με τα επίπεδα του 2019, βάσει των κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

 Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται η Αττάλεια (+81%) και τα Τίρανα (+36%), ενώ τη 10άδα συμπληρώνουν το Αλικάντε (+16%) στην Ισπανία και η Φουνσάλ (+11%) στην Πορτογαλία.Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η ζήτηση για τα αστικά κέντρα, με τη Νάπολη να καταγράφει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το 2019 και να βρίσκεται στο +5%. Ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη στα προ πανδημίας επίπεδα και στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Αθήνα με τη μείωση ως προς τις κρατήσεις πτήσεων να περιορίζεται στο 5%. ΠΗΓΗ

Pin It

ZAFIROPOULOS TOURS NEO