Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ο οργανισμός EBD (European Best Destination – Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) συνέταξε τη λίστα με τις ασφαλέστερες παραλίες της Γηραιάς Ηπείρου. Ανάμεσά τους, φυσικά, φιγουράρουν τρεις ελληνικές!

Τα κριτήρια για μια ασφαλή, covid-free παραλία

Το πρώτο κριτήριο προκύπτει από την επιστημονική κοινότητα και τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών κάθε χώρας. Η επιλογή των προορισμών έγινε με γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η λίστα έλαβε επίσης υπόψη της την επιλογή καταλυμάτων πέριξ των παραλιών αυτών.

Για παράδειγμα, μια περιοχή με ευρεία γκάμα από ιδιωτικές βίλες, μικρά τουριστικά διαμερίσματα, μικρά ή μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία στα οποία ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, ανεβάζουν μια παραλία στη λίστα του EBD.

Σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία της λίστας με τις ασφαλέστερες παραλίες αποτελεί η συμμετοχή της χώρας όπου βρίσκονται στο πρόγραμμα πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τέλος, στα θετικά κάθε προορισμού προστίθεται το γεγονός πως ο επισκέπτης (εκτός κι αν έρχεται από τη Βρετανία) δεν υποχρεούται να μείνει σε καραντίνα κατά την άφιξή του στη χώρα.

Οι 13 ασφαλέστερες παραλίες
Όπως είναι λογικό, στις επιλογές του EBD ηγεμονεύουν οι χώρες του Νότου, με Ελλάδα, Μάλτα και Πορτογαλία να φιγουράρουν πλέον της μίας φοράς στη λίστα με τους 13 προορισμούς του οργανισμού.

Η Μάλτα βλέπει τρεις παραλίες της στη λίστα, ενώ η Πορτογαλία έχει τέσσερις και η Ελλάδα τρεις. Μία παραλία της Κύπρου και μία της Ισπανίας συγκαταλέγονται μεταξύ των ασφαλέστερων της Ευρώπης, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι Κανάριες Νήσοι.

Οι τρεις ελληνικές παραλίες που συγκαταλέγονται στις ασφαλέστερες της Ευρώπης:
Εγκρεμνοί στη Λευκάδα
Τα τιρκουάζ νερά, η φίνα λευκή άμμος και οι απότομοι βράχοι πάνω από την παραλία, σύμφωνα με τον οργανισμό, την καθιστούν ως την πιο όμορφη στην Ελλάδα.

Μονολίθι στην Πρέβεζα
Δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των ελληνικών παραλιών συναντάμε τo Μονολίθι στην Πρέβεζα.

Το EBD προτείνει τη βασική παραλία της Πρέβεζας, το Μονολίθι με την ατελείωτη αμμουδιά. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων, ενώ έχει πλάτος 80 μέτρων, καθιστώντας τη μια από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά το 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα.

Είναι ενδιαφέρον πως το EBD χαρακτηρίζει την πόλη της Πρέβεζας ως το αντίπαλον δέος του Σαν Τροπέ!

Χαλικούνα στην Κέρκυρα
Η παραλία Χαλικούνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στο Νησί των Φαιάκων, φημισμένη για το άγριο τοπίο της και εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανικό για την τήρηση αποστάσεων φέτος το καλοκαίρι.

 

Pin It

ZAFIROPOULOS TOURS NEO