Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Η υπομονή έχε τα όριά της αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης.

Στο μίνι ρεπορτάζ που έχει κάνει, γύρω από το κτίριο της Βιβλιοθήκης της πόλης, φαίνονται τα σκουπίδια που δεν έχουν μαζευτεί εδώ και μέρες ενώ καταλήγοντας ο κ Τσαούσης ζητά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να «ασχοληθεί με την καθαριότητα». Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος αναφέρει «Είναι μερικά πράγματα που σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση αλλά απόλυτη παρακμή. Η βρωμιά της πόλης και πώς επεκτείνεται είναι ένα απ’ αυτά. Τι μας συμβαίνει πια και η Αμαλιάδα είναι τόσο βρώμικη; Το κέντρο της πόλης είναι στις περισσότερες γωνιές του θλιβερό, ακατάστατο, με σκουπίδια, ξέχειλους κάδους, παρατημένα πάρκα. Μια απέραντη εγκατάλειψη σε κάθε βήμα και χρόνιες εστίες μόλυνσης.

Όσο τρελό κι αν φαίνεται, σ’ αυτήν τη χώρα ζούμε ακόμα και την ιδεολογικοποίηση της βρωμιάς. Τα πολιτικά συνθήματα στους τοίχους έχουν μια σοβαρή ιστορία που συνδέεται με αγώνες και την ελευθερία σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Αλλά εδώ δεν μιλάμε πλέον για συνθήματα, ούτε για γκράφιτι αλλά για ακατάληπτες μουντζούρες πάνω σε άλλες μουντζούρες, στους τοίχους ακόμη και στα σήματα της Τροχαίας.

Υ,Γ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ»

SKOYPIDIA 1

SKOYPIDIA 2

Pin It