Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά που έκανε για τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην διάρκεια του χαιρετισμού της στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜ. ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Ζαχάρως Φιγαλείας, στο απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ηλεία Βουλευτής, εκτός από το ότι εξήρε την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου με την οποία μονιμοποιήθηκε το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και την λύση που δόθηκε στο ζήτημα της κατανομής αρμοδιοτήτων στα τρία επίπεδα διοικήσεως μέσω της δημιουργίας ενός ολιστικού συστήματος κυβερνησιμότητας, το οποίο ως πρώτη προτεραιότητα θα έχει το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών και υδάτινων πόρων, στάθηκε ιδιαίτερα στην σημαντική συμβολή του Μάκη Βορίδη στο κομμάτι της αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου για τις κακοποιήσεις και τις θανατώσεις ζώων, διασφαλίζοντας την ευζωία τους.

Ρυθμίσεις που αφορούν μια από τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της οποίας η κα. Αυγερινοπούλου είναι Πρόεδρος. Ένα νομικό πλαίσιο που για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται να παράσχει ουσιαστική προστασία στα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα, που δείχνει την έμπρακτη ευαισθησία και το ενδιαφέρον τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και της Κυβέρνησης και του κ. Βορίδη. Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, μια κυβέρνηση δείχνει το πρόσωπό της όταν προστατεύει τους πραγματικά αδύναμους, όπως τα ζώα, που, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, απολαμβάνουν αυτό το πλαίσιο.

Pin It

symposio 1

symposio 1