Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ξεχωριστό ενδιαφέρον μαθαίνουμε ότι έχει επιδείξει η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την προστασία των καστανοδέντρων του οροπεδίου της Φολόης.

Η καταστροφή που προκλήθηκε στο μέγεθος των κάστανων και εν γένει σε όλη την παραγωγής τους, λόγω της μεγάλης ξηρασίαςτη φετινή χρονιά, είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να πληγεί το εισόδημα των παραγωγών που προέρχεται αποκλειστικά από αυτήν.

Έτσι, η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε το θέμα σε ανώτερο επίπεδο, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα καθώς και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας και στήριξης τόσο των παραγωγών κάστανου όσο και της θωράκισης των δέντρων καστανιάς έναντι των νέων καιρικών φαινομένων της κλιματικής κρίσης. Και αν κρίνουμε από τα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεών της για άλλα σημαντικά θέματα, οι εξελίξεις και για τους καστανοπαραγωγούςπρομηνύονται θετικές…

Pin It

symposio 1

symposio 1