Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Παρέμβαση για θέματα που αφορούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των μονιμοποιηθέντων Αξιωματικών Π.Α. Ν.Δ. 445/74 έκανε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος κατέθεσε το σχετικό αίτημα σαν Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Εκπρόσωποι των Αξιωματικών είχαν επισκεφθεί και είχαν επιδώσει επιστολή στον κ. Νικολακόπουλο, στην οποία εκθέτουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, και ο Ηλείος βουλευτής απευθύνθηκε άμεσα στον Υπουργό προκειμένου να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Οι Αξιωματικοί κάνουν λόγο για διακριτή μεταχείριση που έχει δημιουργηθεί για τους Αξιωματικούς μονιμοποιηθέντες του Ν.Δ. 445/74 ζητώντας να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση, ει δυνατόν σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ, έτσι ώστε στην συνολική πραγματική στρατιωτική υπηρεσία των εν ενεργεία αξιωματικών, που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ. 445/1974, να συνυπολογισθεί και το χρονικό διάστημα της θητείας ως κληρωτών συνεχόμενης ή ολοκληρωμένης, ανεξαρτήτως βαθμού.

Pin It

symposio 1

symposio 1