Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Παράταση και με τη «βούλα» μέχρι και τις 15 Ιουνίου για την υποβολή των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2020, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε χρήση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιτρέπει στα κράτη μέλη να παρατείνουν κατά ένα μήνα την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, εξαιτίας της δυσχερούς κατάστασης που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε κάνει σχετική παρέμβαση ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος εξαρχής είχε λάβει την διαβεβαίωση από το Υπουργείο για την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων. Ως εκ τούτου, οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ μέχρι και τις 15 Ιουνίου, αντί τις 15 Μαΐου που έληγε η αρχική προθεσμία. 

Παράλληλα με το συγκεκριμένο αίτημα έχει τεθεί από τον βουλευτή σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και είτε έχουν ήδη λυθεί είτε έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νικολακόπουλος παρακολουθεί στενά, ενημερώνεται και παρεμβαίνει, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο, για τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Pin It

symposio 1

symposio 1