Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Η 96η απονομή των βραβείων Οσκαρ ολοκληρώθηκε στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες, μ' ελάχιστες ανατροπές και εκπλήξεις αυτή τη χρονιά. Η τελετή απονομής τίμησε για ακόμη μία χρονιά τα εξαιρετικά επιτεύγματα στον κινηματογραφικό κλάδο που έγιναν κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους 2023.

Ο κωμικός και παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ παρουσίασε την τελετή για τέταρτη φορά. Ξεκίνησε την ομιλία του με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, την ταινία «Barbie» αποδίδοντας στη σκηνοθέτιδα Greta Gerwig το γεγονός ότι έκανε την κούκλα «φεμινιστικό είδωλο». Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον Messi, τον σκύλο από το «Anatomy of a Fall», λέγοντας ότι «ίσως έδωσε την ερμηνεία της χρονιάς».

Ο Κίμελ δεν παρέλειψε να ρίξει μια δόση χιούμορ σχετικά με το γεγονός ότι πολλές από τις φετινές υποψήφιες ταινίες ήταν εξαιρετικά μεγάλες σε διάρκεια. Αστειευόμενος, είπε ότι η αλληλογραφία του ανακατευθύνθηκε στο χώρο του κινηματογράφου μετά την προβολή της ταινίας «Killers of the Flower Moon».

Το «Oppenheimer» σάρωσε, κερδίζοντας τις κορυφαίες κατηγορίες. Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένα γυρισμένο σε ΙΜΑΧ επικό θρίλερ που παρασύρει το κοινό με την αγωνιώδη και παράδοξη ιστορία ενός αινιγματικού άντρα που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο προκειμένου να τον σώσει.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, το οποίο είχε έντεκα υποψηφιότητες, κέρδισε αρχικά τρία τεχνικά βραβεία, Οσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ / Κομμώσεων, Οσκαρ Καλύτερης Σκηνογραφίας και Οσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών, ενώ στη συνέχεια η Εμα Στόουν κέρδισε το Α' Γυναικείου Ρόλου για δεύτερη φορά. Συγκινημένη η ηθοποιός αποκάλυψε «δώρο ζωής» τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ και ευχαρίστησε τον Ελληνα σκηνοθέτη.

διαβάστε περισσότερα εδώ

Pin It

symposio 1

symposio 1