Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Το ΚΑΛΟ να γίνεται ευρέως γνωστό και κυρίως να επιβραβεύεται με λόγια ή πράξεις που αξίζει – και πρέπει – να λειτουργούν ως υποστηρικτές για την συνέχιση της (οποιασδήποτε) ΔΡΑΣΗΣ που τιμά την Ηλεία.

doxas giorgis mikri

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Ο Νομός Ηλείας (γενομάνα μου) είναι ένας εκ των σημαντικωτέρων της Ελλάδας για την Ιστορία / Πολιτισμό και Αθλητισμό (ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ).
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια (για πολλούς και αδικαιολόγητους λόγους ή αιτίες) ΠΑΝΤΟΥ ξεχωρίζει η αρνητική στασιμότητα, η έλλειψη οραματικών ενεργειών και θετική (και δημόσια) επιβράβευση ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ / ΔΡΑΣΕΩΝ που έμπρακτα αναδεικνύουν το ΦΩΣ που λείπει από την Ηλειακή καθημερινότητα.
Με πάσα αντικειμενική ειλικρίνεια: δεν γνωρίζουμε και ως εκ τούτου δεν σεβόμαστε το ΧΘΕΣ της Ιστορίας / Πολιτισμού / Κοινωνικής Προσφοράς / Συλλογικών Εκδηλώσεων. Και όποιος(α) δεν γνωρίζει και δεν επιβραβεύει το ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ είναι ιδιαίτερο δύσκολο να ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ (και να αποδεχτεί την σημαντικότητα) ΔΡΑΣΕΙΣ που Τιμούν ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ και στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Για μια – ακόμη – φορά ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩ και από καρδιάς λέω ΜΠΡΑΒΟ στο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΥΡΓΟΥ. Δεν θα αναφερθώ στις πολύμορφες Ελληνικές Οργανώσεις (Χοροί – Χορωδίες – Συνέδρια κ.λπ.) ούτε και στις ετήσιες ημερολογιακές εκδόσεις π.χ. ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και φέτος ένα – ακόμη – Πολιτιστικό «ξάφνιασμα» με τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο υπό την φωτισμένη Πρόεδρό της κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου σημειώνει στην εισαγωγή της έκδοσης: Τα περισσότερα από τα Μοναστήρια της Ηλείας έχουν βάλει την σφραγίδα τους στον Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό.
Η Ακαδημία των Αθηνών με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Μιχάλη Σταθόπουλου (Καθηγητή – π. Υπουργού) και της Κυρίας Άννας Μαρούδα – Μπενάκη (π. Προέδρου της Βουλής) τίμησε για την συνολική προσφορά του το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΑΚΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ διακεκριμένου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό Ποινικολόγου. Ο ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ ήταν Πύργιος και εκτιμώ ότι για το Σήμερα είναι ξεχασμένος, όπως πολλοί Πυργιώτες και Ηλείοι.
ΜΠΡΑΒΟ στο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΥΡΓΟΥ με την Ευχή (και την Ελπίδα) να συνεχιστούν και να γνωστοποιηθούν ανάλογες Δράσεις που δίνουν ΦΩΣ στο ενυπάρχον «σκοτάδι» της Ηλείας.
ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ
Αθήνα, Ιανουάριος 12, Παρασκευή, Αθήνα

Pin It

symposio 1

symposio 1