Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Το σπίτι μας είναι η βάση μας, είναι το safe place μας, είναι το μέρος στο οποίο θα πρέπει πάντα να γυρνάμε με χαρά και μέσα σε αυτό να νιώθουμε ηρεμία. Τι γίνεται όμως όταν δεν τα αισθανόμαστε όλα αυτά; Όταν νιώθουμε να πνιγόμαστε και να μη μας χωράει; Τέτοιου είδους συναισθήματα μπορεί να πηγάζουν από πολλά πράγματα.

Από πιο βαθιά θέματα που έχουμε μέσα μας, από μια δύσκολη περίοδο που μπορεί να βιώνουμε αλλά και πιο απλά γιατί δε μας αρέσει ο χώρος μας, δε μας εκφράζει πια ή μπορεί να τον έχουμε βαρεθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουμε παρά να βρούμε τι είναι αυτό που δε μας ικανοποιεί πια και να το φέρουμε πιο πολύ στα μέτρα μας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες ιδέες στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε και βάζοντας τη δική μας πινελιά να μετατρέψουμε το χώρο μας σε ένα μέρος ζεστασιάς και ηρεμίας.

Καθρέπτες

Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε στο σπίτι μας είναι ότι είναι μικρό. Παρ’ όλο που δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά για να το μεγαλώσουμε υπάρχουν κάποια tips που αν τα εφαρμόσουμε θα δούμε μεγάλη διαφορά. Ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους να το πετύχουμε αυτό είναι οι καθρέπτες. Μπορούμε να τοποθετήσουμε καθρέπτες τοίχου  σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπως το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και κάποιο hall ή διάδρομος αν υπάρχει. Οι καθρέπτες έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το φυσικό φως σε έναν χώρο. Ειδικά αν τοποθετηθούν δίπλα σε κάποιο παράθυρο η ποσότητα του φυσικού φωτός που θα μπαίνει μέσα στο σπίτι θα πολλαπλασιαστεί ανάλογα και με το μέγεθός τους.

Φωτιστικά

Ο φωτισμός ενός χώρου είναι ένα από τα πιο βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε. Ο ίδιος χώρος με διαφορετικά χρώματα ή εντάσεις φωτός μπορεί να φαίνεται σαν ένας τελείως διαφορετικός. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε τις λάμπες και τα φωτιστικά που ταιριάζουν σε εμάς και στο πως έχουμε φανταστεί το χώρο μας. Καλό θα είναι να προτιμήσουμε λάμπες με θερμό φωτισμό ώστε να υπάρχει μία αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας και το φως να μην είναι έντονο και εκτυφλωτικό. Επίσης, μπορούμε να πάρουμε φωτιστικά εσωτερικού χώρου τα οποία να χρησιμοποιούμε ως κύρια φωτιστικά δίνοντας έτσι μια cozy νότα στο σπίτι μας.

Χαλιά

Ειδικά για τις φθινοπωρινές και τις χειμερινές μέρες τα χαλιά είναι η ιδανική λύση για να ζεστάνουμε το σπίτι μας και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Επιλέγοντας ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων μπορούμε να κάνουμε αυτό το συνδυασμό που θα δώσει στο χώρο μας τη νέα νότα που τόσο καιρό μας έλειπε.

Pin It

symposio 1

symposio 1