Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ενα κλικ μακριά είναι πλέον οι πληροφορίες για κάθε ΙΧ. ΚΤΕΟ, άδεια, ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας θα είναι πλέον … ορατά μέσω της πλατφόρμας «myAuto», η οποία παρέχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέσω της υπηρεσίας έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους. Για να γίνει άμεσα η διασταύρωση των στοιχείων, όλα τα δεδομένα αντλούνται από το υπουργείο μεταφορών, την ΑΑΔΕ, την Ελληνική αστυνομία καθώς και το επικουρικό κεφάλαιο ασφάλισης.

Έτσι, άμεσα online θα μπορεί ένας πιθανός έλεγχος να δει αν το όχημα είναι κλεμμένο, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν κυκλοφορεί ανασφάλιστο ή έχει κανονικά ασφάλιση, κ.ά.

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών (ΓΓΨΔΑΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναπτύσσει και παρέχει την ανωτέρω υπηρεσία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του ίδιου Υπουργείου, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση και την παραγωγική λειτουργία αυτής.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του φυσικού προσώπου, ιδιοκτήτη οχήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020.

Οι πληροφορίες του οχήματος που αντλούνται από τα Μητρώα παρουσιάζουν την εικόνα του σε πραγματικό χρόνο και παρέχονται για ενημέρωση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Σε περίπτωση εντοπισμού αποκλίσεων από τα αληθή στοιχεία του οχήματος οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στον αντίστοιχο φορέα για τη διόρθωση τους.

Αντίστοιχο ψηφιακό «μάτι» με την ονομασία Audit-Car, θα έχουν στη διάθεσή τους και οι ελεγκτικές αρχές, που θα μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να διασταυρώσουν στοιχεία σχετικά με τα οχήματα. Με βάση τις πληροφορίες που θα αντλούνται από το νέο ηλεκτρονικό φάκελο οι αρχές θα γνωρίζουν ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ενώ έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας ή είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν πληρωθεί από τους κατόχους τους τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Τα πρόστιμα ξεκινάνε από 10.000 ευρώ ενώ αν αμελήσετε να κάνετε τις ενέργειες που πρέπει μετά από κάποιον έλεγχο, τότε υπάρχει η πιθανότητα ακόμα και να τριπλασιαστεί το ποσό! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ euro2day.gr

Pin It

asimakis