Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από αυτό της επίτευξης ενός στόχου ή και της πραγμάτωσης ενός ονείρου. Είναι γεγονός, ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και τις ικανότητες του, για κάτι καλύτερο και πιο όμορφο!

Η δημιουργία ενός ονείρου, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και με τα κατάλληλα βήματα που θα τεθούν από το άτομο αυτό, μπορεί το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα, καθώς και να έχει κάθε είδους εξέλιξη.

Κανένα όνειρο ή στόχος δεν επιτυγχάνεται χωρίς δράση, για αυτό ένα άτομο χρειάζεται να χρησιμοποιήσει με σοβαρότητα και ευφυΐα 3 βασικά "στοιχεία", θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς, που θα είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στην επιτυχία της πραγματοποίησης του ονείρου!

Ως αφετηρία λοιπόν, και βασικό θεμέλιο, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, πέρα από το Όραμα. Έχοντας κάποιος τη θέληση και τον ενθουσιασμό να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα, να τολμά και να ρισκάρει καινούργια πράγματα που δεν γνωρίζει και κυρίως να ακούει και να ακολουθεί την εσωτερική του φωνή, τότε αρχίζει το άτομο να παρατηρεί μεγάλη διαφορά στο πώς αντιλαμβάνεται τις διάφορες καταστάσεις γύρω του. Και αυτό γιατί, αλλάζει ο τρόπος σκέψης του. Ποτέ δεν είναι αργά να πετύχει κάποιος τα όνειρα του, μιας και πάντα διαθέτει τις δυνατότητες να το κάνει, αρκεί να σταματήσει τις δικαιολογίες και, φυσικά, να πιστέψει στον εαυτό του!

Είναι απαραίτητο κάποιος να διαθέτει Πίστη σε αυτόν, το οποίο είναι και το δεύτερο βασικό, γιατί δίχως αυτή, καθίσταται δύσκολη οποιαδήποτε επίτευξη. Όταν ένα άτομο, ξεκινά την κάθε του ημέρα πιστεύοντας με πάθος στα όνειρα του, τότε μπορεί να πραγματοποιήσει φανταστικά πράγματα, διότι γνωρίζει τις δυνατότητες του, καθώς, έχει την εσωτερική θέληση για κάτι ανώτερο και καλύτερο για αυτόν. Όλα αυτά, τα κάνει ναι μεν πιστεύοντας στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και βασιζόμενος σε ένα κίνητρο όπου το άτομο αυτό ακολουθεί με πειθαρχεία και, φυσικά, ένα πλάνο, που έχει σχεδιάσει, αποτελούμενο από ρεαλιστικά βήματα και απαιτήσεις, ικανές να ανταπεξέλθει σε αυτές. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, αρχίζει κάποιος να αντιλαμβάνεται ότι θα χρειαστεί να τολμήσει να δράσει, έτσι ώστε να ξεφύγει από το συνηθισμένο και το γνώριμο, αντικαθιστώντας τους παλιούς τρόπους συμπεριφοράς και ζωής, με άλλους καινούργιους, πιο δημιουργικούς, καθώς και να ασχοληθεί ενεργά με την ανάπτυξη και εξέλιξη του εαυτού του!

Και ναι, η δράση και η τόλμη αποτελεί το τρίτο "στοιχείο" - κλειδί, για να γίνει η σκέψη, πράξη! Το άτομο, θα πρέπει να κινηθεί δυναμικά με αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων του. Με θάρρος και κουράγιο, μπορεί να "κτιστεί" κάτι νέο, που θα συμβάλει σημαντικά στην αλλαγή και την πραγματοποίηση αυτών, που επιθυμεί ο κάθε ένας ξεχωριστά. Μέσω αυτής της διαδικασίας, το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρα συναισθήματα καθώς, ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού του που ποτέ δεν γνώριζε για την ύπαρξη τους. Αποδέχεται την αλλαγή στη ζωή του σαν φυσιολογικό κομμάτι αυτής καθώς, έχοντας τόλμη, τη βλέπει σαν μια πρόκληση που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει. Και αυτό γιατί έχει επίγνωση ότι για τη πραγμάτωση ενός ονείρου χρειάζεται, προσπάθεια, πείσμα καθώς και σκληρή δουλειά, μιας και ένα όνειρο - στόχος, δεν επιτυγχάνεται έτσι απλά.

Τελικά, όπως εννοείται και πιο πάνω, η επίτευξη ενός οράματος, ονείρου ή στόχου, τέλος πάντων, αρκείται στα μικρά καθημερινά βήματα και στις μικρές νίκες, που αξίζει να αναγνωρίζονται κάθε μία ξεχωριστά. Αυτές είναι που θα φέρουν το άτομο πιο κοντά στο επιθυμητό του αποτέλεσμα, δίνοντας έτσι νόημα στη ζωή του. Το να κατορθώσει κάποιος να υλοποιήσει το όνειρο, είναι κάτι πιθανό να συμβεί, και όταν γίνει, τότε θα έρθει η στιγμή που θα βιώσει χαρά, ικανοποίηση και έμπνευση, για τη δημιουργία νέων 'στόχων', μεγαλύτερων, καθώς θα έχει την επίγνωση να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, όπου αυτό είναι και ο τελικός στόχος!

Φρειδερίκος Χριστόπουλος,
Πολυτεχνείο Κρήτης (Μ.Π.Δ.)

Pin It