Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η ψήφος μας είναι η επικύρωση μιας συμφωνίας, είναι ένας δημιουργικός συμβιβασμός που έχει προοπτικές να επιβιώσει και να αυγατίσει μεταξύ υμών και του κόμματος που επιλεγούμε να στηρίξουμε. Η ψήφος μας, αποτελεί το οικοδόμημα της δημοκρατίας, καθώς χωρίς αυτή θα μπορούσαμε να έχουμε εσαεί τον ίδιο πρωθυπουργό.

Με την ψήφο μας διαλέγουμε τον εκπρόσωπό μας-μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης- και τιμάμε ταυτόχρονα το πολίτευμα που ανακάλυψαν οι πρόγονοι μας, τη Δημοκρατία.

Γράφει ο Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

Στηρίζουμε και ψηφίζουμε ανεξάρτητα από κομματικό προσδιορισμό.
Στηρίζουμε ψηφοδέλτια ή υποψήφιους και υποψήφιες που στηρίζουν την πολιτική ενότητας και πιστεύουν στον πατριωτισμό.
Στηρίζουμε αυτούς που επιλέγουν την σοβαρότητα και την ουσία στην πολιτική και όχι το άδειο επικοινωνιακό πουκάμισο.
Στηρίζουμε αυτούς που διεκδικούν την απελευθέρωση των εργαζομένων και της χώρας, που επιδεικνύουν στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Στηρίζουμε υποψήφιους οι οποίοι έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια, είτε προβάλλοντας και υλοποιώντας δράσεις για το νομό μας από τη θέση τους σε κυβερνητικά πόστα, ή απλά μέλη της κυβέρνησης, είτε μέσω της αντιπολιτευτικής τους πολιτικής και δεν επέλεξαν τη πολιτική του life style, ούτε παρασύρθηκαν από αυτό.
Στηρίζουμε αυτούς όπου έδειξαν ενσυναίσθηση για τον καθημερινό βιοπαλαιστή, για τα προβλήματα της νοικοκυράς, της νεολαίας και του συνταξιούχου.
Στηρίζουμε ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν. Που βγαίνουν μέσα από την κοινωνία και τις διεργασίες της. Που έρχονται από κινήματα. Που έχουν ανησυχίες και οράματα και όχι απλώς «αναγνωρισιμότητα».
Στηρίζουμε αυτούς που έθεσαν με ορθό τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας, της ακρίβειας, της ενέργειας και της πανδημίας, της προστασίας της φύσης, πάλεψαν σε όλα τα μέτωπα, όπως αυτά της διπλωματίας, της άμυνας, της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας, άνοιξαν μέτωπα απέναντι στο κατεστημένο και στην ολιγαρχία με τα στηρίγματά της.
Οι μακροοικονομικοί δείκτες μπορεί να φαίνονται καλοί, αλλά δεν έχει αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και παραμένουν τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας δεν βελτιώνονται ουσιαστικά και συνεπώς η ανάκαμψη είναι περιορισμένη και εύκολα αναστρέψιμη.
Με βάση το παραπάνω συλλογισμό.
Στηρίζουμε ανθρώπους που θα αλλάξουν τον τρόπο μοντέλου της παραγωγικότητας και
θ΄ αλλάξουν το ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών με δυναμική στην αύξηση των εξαγωγών.
Στηρίζουμε ανθρώπους που θ΄ αλλάξουν τον τύπο ανάπτυξης η οποία κουβαλά πολλά δομικά προβλήματα του παρελθόντος.
Στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και ψηφίζουμε εκείνο το ψηφοδέλτιο και εκείνους τους υποψήφιους-υποψήφιες που πλησιάζουν τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Όταν θα βρεθούμε πίσω από το παραβάν, να μη κοιτάξουμε απλώς ποιο όνομα μας φαίνεται πιο γνωστό, αλλά ποια ή ποιος μπορεί πραγματικά να προσφέρει κάτι.
Δεν στηρίζουμε το casting στα ψηφοδέλτιά των κομμάτων, όπως ηθοποιούς, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, ή απλά πολιτικούς του φαίνεσθε, τους ατσαλάκωτους, απλώς και μόνο επειδή είναι γνωστοί.
Οι «διασημότητες» στην πολιτική, συνεχίζουν να φέρονται σαν διασημότητες. Δεν επιθυμούν συγκρούσεις, δεν «σπάνε αυγά», δεν παίρνουν θέση με τις βάση αξίες που εμείς ως ψηφοφόροι αναζητούμε στο πολιτικό προσωπικό. Για να διατηρήσουν δε τη δημοφιλία τους είναι πάντα έτοιμοι να εξυπηρετήσουν κάθε λογής «χορηγούς».
Αυτού του είδους οι πολιτικές «μεταγραφές αεροδρομίου» όταν εκλεγούν, κάνουν τα χατίρια της κομματικής ηγεσίας και ακολουθούν την «κομματική πειθαρχία».
Η πολιτική εμπεριέχει και το στοιχείο του θεάματος, αλλά δεν μπορεί να περιοριστεί στο θέαμα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Δεν στηρίζουμε τους νεκροθάφτες του νομού μας.
Γιατί όταν το κοινοβούλιο γίνεται πανηγύρι, τότε παύει να είναι ένα πραγματικό κέντρο αποφάσεων. Και τότε αποφασίζει το χρήμα και το «βαθύ κράτος».
Μπορεί ο καθένας από εμάς να είναι μικρός, αλλά ενωμένοι είμαστε παντοδύναμοι.

 

Pin It