Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Με ενοχλεί, η ανημποριά του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας των πολιτών να διαχειριστούν ζωτικά θέματα που ταλανίζουν τον τόπο.Με ενοχλεί, η έλλειψη οράματος και η απουσία μακρόχρονης στρατηγικής σε εθνικά μείζονα ζητήματα, εξαναγκάζοντας τα πλατειά στρώματα του λαού στην κοινωνική περιθωριοποίηση, εγκλωβίζοντας τη κοινωνία μας σε τραγικά αδιέξοδα.

Γράφει ο Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

Σε τοπικό επίπεδο με ενοχλεί το γεγονός όπου υπάρχουν άνθρωποι ανίκανοι να βελτιώσουν τη καθημερινότητα του πολίτη. Οι επονομαζόμενοι καλοχαιρέτηδες, με υποκριτικά χαμογέλα και κάνοντας μεγάλους σταυρούς θα πρέπει ν΄ αποβληθούν από το πολιτικό κοινωνικό ιστό.
Με ενοχλεί, το χονδρό δούλεμα των πολιτικών νενέκων και των υποτελών σε κίβδηλους άνευ αξίας υπηρετούντων σε τοπικό επίπεδο. Δε τους κατηγορώ όλους συλλήβδην. Υπάρχουν αιρετοί που με τη παρουσία τους κοσμούν το βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και δικαίως είναι οι «άριστοι των αρίστων»
Με ενοχλεί, όταν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι ικανοί να συντάξουν μια απλή πρόταση, πόσο δε να ερμηνεύσουν το νόμο αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Με ενοχλεί η απάθεια των πολιτών.
Με ενοχλεί βαθύτατα η στάση των οργανωμένων κοινωνικών φορέων, όπου δεν έχουν αποκρυσταλλωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για θέματα που ταλανίζουν τον τόπο. Απλά κάνουν θόρυβο, σαν άδεια τενεκεδένια κουτάκια.
Με ενοχλεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει επιμονή, αφύπνιση και κινητοποίηση των πολιτών με μπροστάρηδες τους νεολαίους μας. Τα social media και οι διάφορες φωνές σε αυτά δεν μπορούν να επιφέρουν δομικές αλλαγές στη κοινωνία.
Με ενοχλεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει η σθεναρή αντίδραση μερίδας πολιτών και κοινωνικών ομάδων ενάντια στα φαινόμενα διαφθοράς, και ενάντια σε πρακτικές κοινωνικής αναλγησίας.
Με ενοχλεί το γεγονός, της μη συστράτευσης των ενεργών και ευυπόληπτων πολιτών ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο για κοινωνική ανασυγκρότηση και εδραίωση κράτους δικαίου.
Με ενοχλεί η μη εξυγίανση του κομματικού- πολιτικού συστήματος.
Το μόνο που θέλω εκτός από υγεία και κοινωνική ευημερία, απαραίτητη για τη συνεχή αυτής για όλους μας, θα ήθελα ν΄ ακούσω από κάποιον από τους πολιτικούς μας σε εθνικό επίπεδο να λέει με σθένος και να το εννοεί «ότι μπροστά θα βάλω τη πατρίδα και μετά το κόμμα», ενώ σε τοπικό επίπεδο θα ήθελα περισσότερη τόλμη προκειμένου να επιτευχτεί η μεγάλη υπέρβαση, έτσι ώστε να δομηθεί μια κοινωνία που όλοι επιθυμούμε.
Ειδικότερα θα ήθελα ν΄ ακούσω:
Να μας εξηγήσουν πως θα βγει η χώρα από τα επιδόματα, όχι επειδή είναι «κακά», αλλά επειδή ο πολίτης δεν θα τα χρειάζεται,
Να μας πουν ποιο είναι το πλάνο για να μειωθούν οι δείκτες ανεργίας με πραγματική εργασία και όχι «τμηματική»,

Να μας εξηγήσουν πως θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες της, η οποία πλέον έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις,
Να μας πουν πως θα θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να αποτελεί το ισχυρό «μαξιλάρι» ασφάλειας για τον πολίτη,
Να μας πουν πως η εκπαίδευση των παιδιών μας θα γίνει πρωτοπόρα με χρήση νέων τεχνολογιών με στόχο τα παιδιά μας να είναι πανέτοιμα να βγουν στην κοινωνία και να διαπρέψουν.
Να μας πουν τι προτίθενται να κάνουν, έτσι ώστε να σταματήσει η Ελλάδα να συρρικνώνεται πληθυσμιακά.
Να μας πουν πότε η Ελλάδα τελικά θα βγει από τη ζώνη του λυκόφωτος τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά.
Εν αναμονή…

 

Pin It