Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Όταν πριν δύο (2) μήνες συνάντησα (μετά από σύσταση κοινών γνωστών) τον κ. Γιώργη Τάκη Δόξα, οφείλω ναν ομολογήσω ότι αρχικά «τρόμαξα» (στο δίωρο της επικοινωνίας μας) με το ασίγαστο πάθος του και το συγκινητικό ενδιαφέρον του για την γενέτειρά του Ηλεία και δη για το μεγαλείο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

dliopoulou ageliki

Άρθρο της Αγγελικής Δελιοπούλου

Ήταν σαφής και ρεαλιστής για την επαγγελματική (υποψήφια) συνεργασία μας: αναζητούσε έναν «αρχηγό» για τη Διοικητική/Οργανωτική/Διαχειριστική ευθύνη και συντονισμό της (από τον Νοέμβριο 2021: ιδρυθείσα και λειτουργούσα) Ελληνικής Διαδικτυακής Εταιρείας Δόξας/Doxas Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Με απλά και σαφή λόγια μου εξήγησε ότι μέχρι πρόσφατα η Εταιρεία (παρ’ όλες τις τεκμηριωμένες πωλησιακές δυνατότητες) ήταν στα όριο του «επιχειρηματικού θανάτου». Οι λόγοι: η εμφάνιση ενός νέου καρκίνου που του στερούσε την δυνατότητα της καθημερινής δραστηριότητας και η λανθασμένη επιλογή συνεργατών που για διάφορους λόγους δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στις επαγγελματικές ανάγκες. Τον άκουσα προσεκτικά και του ζήτησα δύο (2) μέρες να αξιολογήσω θετικά (ή αρνητικά) την οικονομική και λειτουργική του πρόταση για τη θέση του «αρχηγού». ΑΠΑΝΤΗΣΑ θετικά υπό δύο (2) βασικούς όρους:

Α. Η εταιρεία από τα ακαθάριστα έσοδά της να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στον χώρο της ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ/ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ενισχύοντας Ιδρύματα/Συλλόγους της ΗΛΕΙΑΣ που χρειάζονται για το έργο τους οικονομική στήριξη.
Β. Να επανασχεδιαστεί το ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ιδιαίτερα της Ηλείας), πιστεύοντας ότι αποτελεί το ανεκτίμητο (πολλαπλής αξίας) χρυσάφι για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Με την ξεχωριστή επισήμανση ότι στην ευρύτερη διάστασή του Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αποτελεί το ανέσπερο Φως που πηγάζει και διακατέχεται από ΑΞΙΕΣ που από γενιά σε γενιά διαμορφώνει το παγκόσμιο γίγνεσθαι στην τέχνη, στην πολιτική, στην επιστήμη με δυο λόγια ΠΑΝΤΟΥ. Πρέπει δε να τονιστεί ότι για μια ακόμη φορά Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ πρωτοτυπεί (ή πρωτοπορεί) μια και στην Αρχαιότητα η λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σήμαινε πολιτικά δρώμενα, μέχρι το 1804 ο σπουδαίος Αδαμάντιος Κοραής έκανε τον δομική μετάφραση της γαλλικής λέξης civilization.
Προσωπικά οφείλω να τονίσω ότι (παρόλο που δεν έλκω την καταγωγή από την Ηλεία) αποφάσισα να «ξαναδώσω ζωή» στην Εταιρεία και στο επιχειρηματικό όραμα του συμπατριώτη σας κ. Γιώργη Τάκη Δόξα, γιατί πιστεύω ότι η ΗΛΕΙΑ και δη η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ αξίζουν (και πρέπει) να πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια κοινωνία με άμεσο Οικονομικό και Πνευματικό όφελος.
Αποφάσισα για την σημερινή δημόσια παρουσία μου με βασικό και κύριο στόχο να επισημάνω ότι στις Διεθνείς ανακατατάξεις, πάντοτε θα λειτουργούν «μικρές εστίες» με πολίτες που ονειρεύονται με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα να συμβάλλουν στην σταδιακή διαμόρφωση ενός καλύτερου Αύριο.
Για τους νέους συνεργάτες (και μένα προσωπικά) οι δράσεις της Ελληνικής Διαδικτυακής Εταιρείας DOXAS/ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, στηρίζονται σε δύο (2) βασικούς πυλώνες: ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ.

 Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2022-11-11

 

Η κυρία Αγγελική Δελιοπούλου έχει εργαστεί για είκοσι (20) χρόνια σε θέσεις Ευθύνης σε Ελληνικές και Διεθνείς Επιχειρήσεις.

Για επικοινωνία μαζί της: 2104401016 – 6936533568
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It