Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Με αφετηρία την αγάπη μας για την ΕΛΛΑΔΑ και με βαθειά πίστη στην Παγκόσμια δυναμική της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, αναζητήσαμε την πολύμορφη (και Διεθνή) Άποψη – Γνώμη – Σκέψη και Αξιολόγηση Σπουδαίων και Σημαντικών Προσωπικοτήτων.

Γράφει ο Γιώργης ΤάΚη Δόξα και οι Συνεργάτες του

Αν δεν υπήρχε η ΕΛΛΑΔΑ (ως Χώρος και ως Πνευματική Οντότητα) είναι απόλυτα βέβαιο, ότι δεν θα υπήρχε ούτε η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα, ο Παρθενώνας, οι Μεγάλοι Φιλόσοφοι, η Αθήνα, η Σπάρτη, η Φιλοσοφία, η Δημοκρατία, οι Κοινωνικοί Αγώνες, η Ιατρική, η Αρχαιολογία, ακόμη και τα Ρομπότ του Φειδία ως και Εκατοντάδες / Χιλιάδες πολύμορφες και πολυεπίπεδες Δράσεις ή Γεγονότα υπό την πολύχρονη σκέπη (και προστασία) της ΕΛΛΑΔΑΣ.

 Με ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ για την ΕΛΛΑΔΑ αποκαλύπτουμε σημαντικές δηλώσεις από ξεχωριστούς Επιστήμονες / Φιλοσόφους / Καθηγητές / Ποιητές / Πολιτικούς / Ιστορικούς. Αυτές οι Καταγραφές / Δηλώσεις σημαντικών Προσωπικοτήτων που με πάσα ειλικρίνεια και πνευματική συγκρότηση πιστεύουν ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, κ.λπ.
Αξίζει (και πρέπει) με ιδιαίτερη προσοχή – σεβασμό και αξιολόγηση να μελετήσουμε τις δηλώσεις των σημαντικών ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ, με την ρητή πεποίθηση ότι ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ.

ΟΘΩΝ ΒΙΣΜΑΡΚ (1815-1898) Πρωθυπουργός Γερμανίας. «Εάν οι Έλληνες δεν επολέμουν μεταξύ των θα κατέκτων τον κόσμον». ΟΥΛΡΙΧ ΒΙΛΑΜΟΒΙΤΣ (1848-1931). «Το Ελληνικόν Έθνος ηγεμονεύει της ανθρωπότητος». ΓΟΥΙΛ ΝΤΥΡΑΝ (1885-1981) Αμερικανός Ιστορικός καθηγητής Πανεπιστημίου. «Όλα τα Πολιτισμένα Έθνη εις ό,τι αφορά την δραστηριότητα του Πνεύματος είναι Αποικίαι της Ελλάδος». ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΡΧΕΣ (1899-1986) μέγας Αργεντινός ποιητής. «Όλοι οι Πολίται του Κόσμου είναι και ολίγον Έλληνες». ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΜΙΣΤΡΑΛ (1830-1914). Βραβείο Νόμπελ ποιήσεως 1904. «Κι αν είναι να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη, μια φορά κάποιος πεθαίνει» («Ύμνος στην Ελλάδα»). ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ (1818-1883). Ιδρυτής Μαρξισμού. «Αι αξίαι του Ελληνικού Πολιτισμού από μίαν ωρισμένη άποψιν παραμένουν ακόμη ως κανόνες και άφθαστα πρότυπα». ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ (1889-1945). «Ο Ανθρώπινος Πολιτισμός είναι δημιούργημα του Ελληνικού Πνεύματος». ΑΝΤΡΕ ΜΑΛΡΩ Γάλλος συγγραφεύς (1901-1976). «Υπάρχει μία κρυφή Ελλάδα στην καρδιά του κάθε Ευρωπαίου». ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΛΕΜΑΝΣΩ Γάλλος πρωθυπουργός (1841-1929). «Οι Έλληνες είναι Λαός μικρός, αλλά μέγιστος διά τον Πολιτισμόν του, που ευεργέτησεν την Ανθρωπότητα σε όλους τους Αιώνας». ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΒΑΓΚΝΕΡ μέγιστος Γερμανός μουσουργός (1813-1883). «Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα στην Τέχνη μας, χωρίς να την συσχετίσουμε με την τέχνη των Ελλήνων». ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ (1844-1900) μέγας Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής. «Οι Αρχαίοι Έλληνες είναι οι αθάνατοι διδάσκαλοι της Ανθρωπότητος… Μας επιβάλλεται να ομολογήσωμεν ότι οι Έλληνες κρατούν τα ηνία του Πολιτισμού μας και κάθε Πολιτισμού». ΠΑΝΤΙΤ ΝΕΧΡΟΥ (1889-1964) Πρωθυπουργός Ινδίας. «Η Ευρώπη είναι θυγάτηρ της Ελλάδος». ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ διάσημος Γάλλος ποιητής (1802-1885). «Είναι ωραίο να κατάγεται κάποιος από την Ελλάδα, την Χώρα που έδωσε στον Κόσμον το ΦΩΣ». ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ (1856-1950) επιφανής Ιρλανδός συγγραφεύς. «Αν στην βιβλιοθήκη της οικίας σας δεν έχετε τα έργα των Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε εις μίαν οικίαν δίχως φως».
Έτσι λένε οι Άλλοι για Μας. Ευχόμαστε (έγκαιρα) να συνειδητοποιήσουμε (και να εμπεδώσουμε) την Παγκόσμια Ευθύνη να είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ DOXAS/ΔΟΞΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
ΚΕΝΤΡΙΚH ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ
Αγγελική Δελιοπούλου 6936533568
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΜΜΕ + SITE
Χαρά Γεωργακοπούλου
Αθήνα 20/10/2022

Pin It