Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αύριο αποφασίζουμε για το μέλλον της Δημοκρατικής παράταξης.

Αύριο αποφασίζουμε ποια θα είναι πολιτική ταυτότητα θέλουμε να έχουμε την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Αύριο αποφασίζουμε αν θα αναγεννηθούμε ή θα περιχαρακωθούμε

Αύριο αποφασίζουμε για την επόμενη μέρα στο δημοκρατικό τόξο.

Αύριο η φωνή μας γίνεται μια και στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας.

Αύριο εξοστρακίζουμε ότι μας χωρίζει και με φόντο την ιστορική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη προσχωρούμε ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αύριο συναποφασίζουμε και συνδιαμορφωνουμε το πολιτικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αύριο δε θα πρέπει να δώσουμε μια σανίδα για την προσωπική σωτηρία των δελφίνων.

Αύριο η πολιτική μας πρέπει να κοιτά το μέλλον, με γνώμονα τις άξιες του παρελθόντος.Το ΠΑΣΟΚ, όπως πιστεύουν πολλοί, δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο, όπως παλαιότερα η Ένωση Κέντρου, η ΕΔΑ και άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Ή θα αλλάξουμε ριζικά, λόγο, στρατηγική, πρόσωπα και μοντέλο λειτουργίας, ή θα οδηγηθούμε σταδιακά στην συρρίκνωση και την μετατροπή μας σε μουσειακό έκθεμα.

Πρέπει να κρατήσουμε την παράδοση του ΠΑΣΟΚ ζωντανή, να κεφαλαιοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η πολιτική του κληρονομιά, με τα θετικά και τα αρνητικά της στοιχεία του, έτσι ώστε να αποτελέσουν τις βάσεις για την νέα προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Μόνο έτσι η εμπειρία του ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει στην διεύρυνση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η νέα εποχή προϋποθέτει ένα πραγματικά νέο κίνημα, με επικαιροποιημένες θέσεις, σεβασμό στους θεσμούς και στο πολίτη, να αφουγκράζεται τη φωνή της κοινωνίας και δικτυωμένο παντού.

Εάν παραμένει ισχυρή επιθυμία όλων μας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ μπορεί να πρωταγωνιστήσει ως δύναμη ευθύνης, στην άσκηση προγραμματικής αντιπολίτευσης, στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα οφείλουμε:

Αύριο θα πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για αποκατάσταση των σχέσεων μας με την κοινωνία

Να οργανώσουμε μια αντιπολίτευση απαλλαγμένη από τις παθογένειες της στείρας αντιπαράθεσης και του λαϊκισμού.

Η εκλογή για την ανάδειξη των οργάνων σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο θα πρέπει να είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, που όχι μόνο θα εγγυηθεί την ομαλή έκφραση της βούλησης των μελών, αλλά και θα προσφέρει μια ελκυστική εικόνα προς τα έξω, ειδικά σε όσους αναζητούν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μια εναλλακτική στον λειψό δικομματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό.

Μας περιμένουν δύσκολες μέρες και θα χρειαστούν επίπονες και επίμονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οξύτατων και πολυσύνθετων προβλημάτων που χρονίζουν και καθηλώνουν την κοινωνία και τη χώρα.

Συνεχίζουμε με πείσμα και ευθύνη γιατί το οφείλουμε στην ιστορική διαδρομή του χώρου, στην προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και στους αγώνες των στελεχών του.

Η τρέχουσα συγκυρία είναι κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.

Όλοι μαζί να εντείνουμε τις προσπάθειες για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού και δημοκρατικού χώρου, που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας.

Γεώργιος Μπακογιάννης

Υποψήφιος για τη νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Pin It