Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ανδρέα ότι ήταν να προσφέρεις στη δημοκρατική παράταξη το πρόσφερες. Βέβαια δε ξεχνάμε και τη σταθερή σου πορεία στο τότε κραταιό σοσιαλιστικό κίνημα, όπου διαφώνησες με την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- αν θυμάμαι καλά το 2012- και δημιούργησες μια πολιτική κίνηση, τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας από την οποία προήλθε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Γράφει ο Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

Το 2014 το κόμμα σου συμμετείχε στις Ευρωεκλογές με τον πολιτικό συνασπισμό Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη και το φθινόπωρο του ίδιου έτους επέστρεψες στο ΠΑΣΟΚ. Με τη πρώτη διαφωνία τη κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια και όταν βλέπουμε ότι μας «φτύνει» το εκλογικό σώμα μαζευόμαστε στο μαντρί καιροφυλακτώντας έως την επόμενη φορά.

Ανδρέα αν θέλουμε να ψηφίσουμε δεξιά δε χρειαζόμαστε ποιμένα, μπορούμε και μόνοι μας να το κάνουμε. Το καλύτερο θα ήταν στην ηλικία που βρίσκεσαι να πάρεις τη σύνταξη σου και να χαλαρώσεις. Να απολαύσεις με ηρεμία το υπόλοιπο της ζωής σου. Βέβαια από την άλλη δε μπορώ να σου στερήσω τη χαρά να διεκδικήσεις τη προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Μακάρι να διαψευστώ και όντως ως αυριανός πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να καταφέρεις να ανασυγκροτήσεις και να αναστήσεις τη δημοκρατική παράταξη.
Φώφη, η δημοκρατική παράταξη δεν είναι σάκος του μποξ για να παίζεις τις ελεύθερες ώρες σου.
Φώφη, η δημοκρατική παράταξη θέλει έναν ηγέτη όπου θα τη πάρει στους ώμους της και θα τη σηκώσει. Δεν είναι κατηγορία «πετεινού» αλλά «βαρέων βαρών» και δεν έχεις το κατάλληλο πολιτικό βάρος για να το αντέξεις. Συν ότι οι πολιτικές παρέες σου δεν είναι δόκιμες και πολύ περισσότερο δε πρόκειται να μεγιστοποιήσουν το εκλογικό ποσοστό προς όφελος της παράταξης. Αλήθεια τι ζητεί η αλεπού στο παζάρι;
Εκείνη η αλεπού όπου κατάφερε και «έσωσε» το ΠΑΣΟΚ καταστρέφοντας το.
Εκείνη η αλεπού που οδήγησε στη τρυφερή αγκαλιά του ΔΝΤ την Ελλάδα
Εκείνη η αλεπού που έφαγε «σφαλιάρα» από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και παράλληλα ταπείνωσε τον ελληνικό λαό.
Εκείνη η αλεπού που αν δεν με άπατα η μνήμη μου αφού αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο έλαβε μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αλλά δεν εισήλθε στη Βουλή. Το κόσμο δε το κοροϊδεύεις.
Εκείνη η αλεπού όπου έχασε τα νεόκοπα αλεπουδάκια που η ίδια αλεπού έθρεψε και αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θρέψης ήταν τα μικρά πολιτικά νανάκια να βρίσκονται και να υπηρετούν πλέον μέσω επιτελικών θέσεων τη Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η αλεπού ξαναγύρισε στο παζάρι για να αποτελειώσει ότι δε κατάφερε τη τριετία 2009-2012.
Φώφη, ξανασκέψου το πριν πάρεις την οριστική απόφαση να ξαναδιεκδίσεις την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.
Νίκο, δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε λεβέντη. Δε μπορεί να πατάς σε δυο βάρκες διότι στο τέλος θα βουλιάξεις. Καλές οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις σου- εύστοχες θα τολμούσα να πω- στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά δε μπορείς να πολιτεύεσαι από τις Βρυξέλλες. Η αυγά ή πουλιά. Καιρός να διαβείς το Ρουβίκωνα και να διεκδικήσεις την προεδρία του ΚΙΝΑΛ από το τόπο σου. Πρόσφατα δήλωσες «χρειάζονται πολλοί αποφασισμένοι προοδευτικοί καμικάζι, για να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη». Αυτό που μένει είναι να κάνεις πράξη τα λεγόμενα σου. Κατά τα έργα μας Νίκο και όχι κατά τα λόγια μας. Τα πολιτικά λαγούμια είναι ασφαλή αλλά δεν οδηγούν σε ξέφωτα.

 

Pin It