Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ήρθαμε στη ζωή, για να είμαστε ελεύθεροι και όχι να γινόμαστε οικειοθελώς σκλάβοι βλέποντας τηλεόραση. Ήρθαμε στη ζωή, για να απολαμβάνουμε το μεγαλείο της φύσης, που τόσο απλόχερα μας έχει δοθεί.

Γράφει ο Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

Ήρθαμε στη ζωή και γονείς μας επένδυσαν χρόνο, ιδρώτα, υπομονή και επίμονη για να μας μεγαλώσουν.
Εμείς οι ίδιοι επενδύσαμε σε εμάς, σπουδάζοντας, διαβάζοντας, παράγοντας, έτσι ώστε να αποκτήσουμε από τη μια τη γνώση και από την άλλη αναπτύσσοντας κριτική σκέψη για να μη καταπίνουμε αμάσητα ως χάπατα ότι μας σερβίρουν οι τηλεοπτικοί σταρ-δημοσιογράφοι.
Δε γεννηθήκαμε για να είμαστε απλά ένα κρέας, που θα μπορούν τα χαζοκάναλα και οι πρόθυμοι υπηρέτες αυτών, να το μαγειρέψουν όπως επιθυμούν.
Όποιος πιστεύει ότι ήρθε στη ζωή για να φύγει από αυτή μια μέρα βουλιάζοντας στο καναπέ και βλέποντας ειδήσεις στα χαζοκάναλα, δεν άξιζε τον κόπο να γεννηθεί και να μεγαλώσει. Δε πρέπει να παραδώσουμε τη ψυχή μας σε αυτούς και πολύ περισσότερο το μυαλό μας. Παραδίδοντας ειδικά σε αυτούς το μυαλό μας το πλάθουν όπως θέλουν. Στερώντας τους αυτή την απόλαυση θα εξαφανιστούν σα τα όρνεα που σκυλεύουν ένα πτώμα. Θα ηρεμήσουμε δια παντός.
Οφείλουμε κάθε μέρα να παλεύουμε όπως διαχρονικά έκανε ο άνθρωπος και στηριζόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις δυνάμεις του και κατά ένα μικρότερο στην αλληλεγγύη. Ακόμη κι εάν πεθάνουμε όλοι εξαιτίας αυτής της πανδημίας ή της επόμενης οφείλει ο καθένας να δώσει τη μάχη του ως τη τελευταία στιγμή. Να πεθάνει ηρωικά ακόμη κι εάν έζησε μέσα στη δειλία και το φόβο. Έστω και τη τελευταία στιγμή πρέπει όλοι να κάνουμε την υπέρβαση. Μια υπέρβαση είναι να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και έτσι αυτόματα επιτυχαίνουμε τη φίμωση όλων αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι. Ανάθεμα τους, το βραβείο πούλιτζερ τους λείπει.
Εστία μόλυνσης δεν είναι μόνο κορονοιος. Εστία μόλυνσης είναι και η τηλεόραση. Και αν για το κορονοιο εφευρεθεί το εμβόλιο και επιβιώσουμε, τελικά για τη τηλεόραση το μοναδικό εμβόλιο είναι να την αποσύρουμε από την οικία μας δια παντός. Το πέταγμα της τηλεόρασης η οποία χειραγωγεί το λαό θα σοκάρει όλο το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης, μιας και δε θα μπορεί να περνά τα ήξεις αφίξεις αυτών.
Αν θέλουμε αντίδοτο υπάρχει και είναι η ομορφιά της φύσης. Η φύση είναι πιο συναρπαστική από το να είμαστε μόνιμα βαθιά καθήμενοι σε ένα καναπέ κοιτώντας τους απαίδευτους τηλεσταρ. Η φύση είναι το πιο ακριβό δώρο ζωής στον άνθρωπο.
Κάνουμε μια ηρωική έξοδο από αυτή τη μολυσμένη και βαλτωμένη ζωή, σπάζοντας τις αλυσίδες που μας κρατούν δέσμιους μπροστά στο χαζοκούτι και στη κάθε λογής προπαγάνδα.
Ατομική ευθύνη είναι το ταξίδι που έχουμε επιλέξει να κάνουμε μόνοι ως άτομα.
Ατομική ευθύνη είναι το κάθε βήμα που κάνουμε, έτσι ώστε να νιώθουμε ελεύθεροι και όχι εξαρτημένοι από το κάθε τηλεμαϊντανό.
Πλέον έχουμε φτάσει σε μια διασταύρωση. Η μια κατεύθυνση ονομάζεται ατομική ευθύνη και η άλλη «μαζική υπευθυνότητα» όπως μας σερβίρεται καθημερινά μέσω της τηλεόρασης. Η επιλογή είναι δική μας.

 

Pin It