Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Υπάρχει, που λέτε, ο άντρας ο βαρύς, ο σέρτικος.Αυτός που θα υψώσει φωνή, θα πάρει το ύφος το βαρύ και.... με τη μεζούρα στο χέρι μετράει το μήκος της γυναικείας φούστας. Διότι, για το σέρτικο τον άντρα, τον πολλά βαρύ, ουδεμία αξία έχει το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας.Οι ικανότητές της...

xondros nea mavro

Γράφει ο Γιώργος Χονδρός

 Αξία, για τον σέρτικο άντρα, έχει το περιεχόμενο της φούστας και το μήκος της. Όσο, τόσο! Όσο πιο κοντή η φούστα τόσο πιο εύκολη η εξερεύνηση του περιεχομένου της, το ξελιγούριασμα του σέρτικου. Γιαυτό κι αυτός, ο σέρτικος, κυκλοφορεί με τη μέση του να γέρνει με φορά προς το έδαφος, σκυφτά. Για να μπορεί το βλέμμα του να εισχωρεί και να εξερευνά το περιεχόμενο της φούστας.
Για τον άντρα το σέρτικο ουδεμία αξία έχει το γεγονός πως μια νεαρή μαθήτρια αριστεύει στο σχολείο της και, πριν ακόμη δοκιμαστεί στις πανελλήνιες εξετάσεις, γίνεται δεκτή στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Αξία γιαυτόν έχει ο βαθμός που έλαβε η εν λόγω μαθήτρια εις το μάθημα των οικοκυρικών! Διότι αυτός είναι ο προορισμός, σύμφωνα με την παιδεία και την ηθική του, της γυναίκας... Η κουζίνα του σπιτιού της και όχι να γυρνοβολά στα κομμωτήρια σάν τη Φώφη ή σε πολιτικές εκδηλώσεις με κοντή φούστα σάν την Αχτσιόγλου.. Ούτε βεβαίως έχει καμιά δουλειά να συχνάζει σε πανεπιστημιακούς χώρους οι οποίοι ανήκουν αποκλειστικά στους σέρτικους άντρες σαν τον Πρετεντέρη, τον Καμπουράκη και άλλους ομοίους..
Που λέτε, υπάρχει αυτό το είδος άντρα, ο σέρτικος, που παίρνει το ύφος το βαρύ και..... Με το που κάθεται και διπλώνεται το κωλάντερο, νιώθει να του'ρχεται δεύτερος πόρδακλος, βαρύς και σέρτικος, με μεγάλη πιθανότητα οσκαρικών ηχητικών εφέ. (Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά, Αύγουστος Κορτώ, Πατάκης 2016)

Pin It