Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Το… γκάζι των πλειστηριασμών ακινήτων πατάει η ΑΑΔΕ εντείνοντας την πίεση στους φορολογούμενους με χρέη στην Εφορία και ειδικά στους μεγαλοοφειλέτες για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.Η λίστα με ακίνητα φορολογούμενων που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία και βγαίνουν σε πλειστηριασμό μεγαλώνει μήνα με το μήνα.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων αποτελούν το έσχατο μέσο που χρησιμοποιεί η ΑΑΔΕ για να οδηγήσει στο ταμείο ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις, με το συνηθέστερο μέσο να αποτελούν οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων οι οποίες διενεργούνται πια με τρόπο αυτοματοποιημένο σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Πάντως, το πρόγραμμα πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ παίρνει φωτιά από τον επόμενο μήνα και μέσα στον κατάλογο βρίσκονται οικόπεδα, αγροτεμάχια, διαμερίσματα και εργοστάσια αξίας έως 2,65 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει δυναμικά καθώς στους 5 πλειστηριασμούς ακινήτων τις τελευταίες 48 ώρες έρχονται να προστεθούν 6 νέοι που θα γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου για να ακολουθήσουν άλλοι 16 μέσα στον Μάρτιο και 2 στο τέλος Ιουνίου.

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, δείχνουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη (παλαιά και νέα) έχουν σπάσει το φράγμα των 113,3 δισ. ευρώ καθώς νέα φέσια 6,7 δισ. ευρώ προστέθηκαν στα βιβλία της Εφορίας στο 11μηνο του 2022 ενώ στο προθάλαμο των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι. Πιο συγκεκριμένα με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται σε 4.094.981 άτομα εκ των οποίων 1.406.550 οφειλέτες βρίσκονται υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των αναγκαστικών μέτρων και 2.045.763 φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Pin It

mesitiko idea nea maketa