Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πρέπει να σταλεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες για την προστασία των κατοίκων, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε σε γυναικά μετανάστρια που ζει στο χωριό και εργάζεται σε συσκευαστήριο στην περιοχή.

Η πολιτεία έπρεπε ήδη να είχαν φροντίσει για την αποστολή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Ο Περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, η 6η ΥΠΕ και ο Δήμος Ήλιδας έπρεπε να είχανε φροντίσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό να σταλεί το κλιμάκιο, για να κάνει τους αναγκαίους ελέγχους, να χορηγήσει την απαραίτητη χημειοπροστασία στους υπόλοιπους εργαζόμενους του συσκευαστηρίου, στα άτομα του περιβάλλοντος της ασθενούς, στους μαθητές του χωριού και σε όσα άτομα απαιτείται και να μην χρειάζεται να το ζητάμε εμείς τώρα. Επίσης χρειάζεται και πρέπει ο δήμος να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όπου απαιτείται πχ στους χώρους του συσκευαστηρίου, στα σχολεία κλπ.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας και της ΠΔΕ που αντί να σημάνουν συναγερμό μετά τα διαδοχικά κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα τις προηγούμενες μέρες. Ακολουθούν και εδώ το «πάμε και όπου βγει» με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα κρούσμα στο Χάβαρι και να μην ξέρουμε αύριο τι θα συμβεί. Αντί του υποχρεωτικού δωρεάν εμβολιασμού στα παιδιά και εφήβους από το κράτος, επικαλείται την ατομική ευθύνη και μεταφέρει το υπέρογκο κόστος εμβολιασμού στους γονείς στη λογική «κόστος-όφελος».

Δήλωση Άγγελου Κολόσακα

Περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ

Pin It

symposio 1

symposio 1