Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Οι ιδέες υλοποιούνται όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν σε αυτές. Χωρίς την υποστήριξη αυτών των ανθρώπων οι ιδέες και τα οράματα παραμένουν άνευ σημασίας.

Σήμερα από αυτό τον χώρο, των κτιρίων του πρώην Σταθμού Ανεμοχωρίου, ξεκινά μια προσπάθεια, δημιουργούνται οι βάσεις, για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου το όποιο θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή η οποία περιλαμβάνει τις εκβολές του μυθικού ποταμού Αλφειού, τη πρώην λίμνη Αγουλινίτσας και αγγίζει τα θεραπευτικά ύδατα της λιμνοθάλασσας Καιάφα. Ευελπιστούμε, σε σύντομο χρόνο, ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η συνεργασία της Κοινσεπ "Ανιγριάδες Νύμφες" και του Δήμου Πύργου θα επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η ιδέα των μελών της Κοινσεπ "Ανιγριάδες Νύμφες" δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αν ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δεν πίστευε ότι η ιδέα δεν είναι μόνο απλά εφαρμόσιμη αλλά και υλοποιήσιμη. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος άλλωστε έχει δείξει τις ευαισθησίες του όσον αφορά τη διαχείριση του περιβάλλοντος , τη προστασία αυτού και την ανάδειξη των στοιχείων που έχουν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και το επιτελείο σας, και σας υπόσχομαι ότι αυτή η ιδέα με τη δική σας βοήθεια και την ενεργή συμμέτοχη σας, η από κοινού προσπάθεια μας θα πάρει σάρκα και οστά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γεώργιος Μπακογιάννης
Πρόεδρος
Κοινσεπ "Ανιγριάδες Νύμφες"

Pin It

symposio 1

symposio 1