Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Η αφρικανική σκόνη, οι λασποβροχές και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το χαρακτηριστικό των επόμενων δύο ημερών με την Κρήτη μάλιστα να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα υπάρχει μεταβολή καιρικών συνθηκών με ένα χαμηλό βαρομετρικό να έρχεται από την Αφρική και να φέρνει από τα ανατολικά πολύ θερμές αέριες μάζες και συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης χωρίς φυσικά να απουσιάζουν οι λασποβροχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυνατοί στα 7-8 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Ήδη από τις πρωινές ώρες σημειώνονται λασποβροχές.

Στη Θεσσαλονίκη οι λασποβροχές θα ξεκινήσουν τις απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα είναι στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη 23 Απριλίου θα σημειωθούν ακόμα περισσότερες βροχές με κάποιες καταιγίδες ενώ από την Τετάρτη η κακοκαιρία αποχωρεί.

Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από την Πέμπτη και από το Σαββατοκύριακο θα δούμε μελτέμια και πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά τον καιρό την περίοδο του Πάσχα, οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατες ενώ δεν αποκλείεται Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή να δούμε ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές και να πέσει η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή.

ΠΗΓΗ

Pin It

symposio 1

symposio 1