Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Με μία λιτή αλλά επιβλητική τελετή ο Δήμος Πηνειού και η πόλη της Γαστούνης ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024». Η υποδοχή του ιερού συμβόλου της Εκεχειρίας και του Αθλητικού ιδεώδους θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου και αναμένεται να είναι πάνδημη.

Οι εκδηλώσεις για τη διέλευση της φλόγας πρόκειται να ξεκινήσουν μισή ώρα μετά τις τρεις (03:30 μ.μ.) στην πλατεία Ελευθερίας• μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης πρόκειται να παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα υψηλής αισθητικής με χορογραφίες και απαγγελίες ποιημάτων. Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας αναμένεται ένα τέταρτο μετά τις τέσσερις (04:15 μ.μ.). Οι λαμπαδηδρόμοι θα διασχίσουν την κεντρική οδό Γεωργίου Σισίνη, μεταφέροντας τη Φλόγα στην Πλατεία Ελευθερίας όπου σε μία επιβλητική τελετή θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του βωμού. Λίγα λεπτά αργότερα το ιερό σύμβολο του Αθλητισμού θα συνεχίσει το μακρύ ταξίδι του με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Οι εκδηλώσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 05:00 μ.μ. με τη διοργάνωση του Δρόμου της Εκεχειρίας• πρόκειται για έναν συμβολικό αγώνα δρόμου πεντακοσίων μέτρων, με αφετηρία και τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης όπου θα συμμετάσχουν παιδιά κάθε ηλικίας.
Στο διαχρονικό μήνυμα Ειρήνης και ‘ευ αγωνίζεσθαι’ που μεταφέρει η Ολυμπιακή Φλόγα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αναφερόμενος στη διέλευση του ιερού συμβόλου από την πόλη της Γαστούνης. «Σε μία εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της υφηλίου, το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης που μεταφέρει η ιερή φλόγα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Εύχομαι το αθάνατο ιερό φως, που ξεκινά το ταξίδι του από την κοιτίδα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, να αγκαλιάσει την ανθρωπότητα και να μεταλαμπαδεύσει τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι».

Pin It

symposio 1

symposio 1