Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Γιορτή τέχνης και πολιτισμού στην καρδιά της Άνοιξης από 23 έως 26 Μαΐου

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι προετοιμασίες στον Δήμο Πηνειού για τη διοργάνωση των φετινών Ανθεστηρίων που αναμένεται να αποτελέσουν μια ξεχωριστή γιορτή τέχνης και πολιτισμού στην καρδιά της Άνοιξης. Παρουσία του δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Γαστούνη διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής με τις συζητήσεις να λαμβάνουν χώρα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με τον υπό διαμόρφωση προγραμματισμό, τα Ανθεστήρια πρόκειται να πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα μεταξύ 23 και 26 Μαΐου και θα περιλαμβάνουν ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων. Με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση, πρόθεση της δημοτικής αρχής αποτελεί η διοργάνωση παράλληλων ποιοτικών και πολυδιάστατων δράσεων που θα απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας και θα πρωταγωνιστήσουν στα Ηλειακά πολιτιστικά δρώμενα της Άνοιξης.

Kastrinos dimarxos 2024
Ως «κλειδί» για την επιτυχία των Ανθεστηρίων χαρακτήρισε την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία του δήμου με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Προς αυτή την κατεύθυνση στάθηκε ιδιαίτερα στη θερμή ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα -στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού- τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή παραμένει σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας και να οριστικοποιηθούν οι παράλληλες δράσεις και οι εκδηλώσεις του θεσμού.
«Χωρίς αμετροέπειες και ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού, προχωράμε με λογική, σοβαρότητα και σύνεση ώστε να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Καστρινός που ξεκαθάρισε ότι η δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος, επιβάλει προσεκτικές και στοχευμένες ενέργειες. «Με αφετηρία το κριτήριο της καλαισθησίας αλλά και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, θα διοργανώσουμε -στα μέτρα του εφικτού- ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που θα φέρουν την πόλη της Γαστούνης στο επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άνοιξης» υπερθεμάτισε ο κ. Καστρινός.

Pin It

symposio 1

symposio 1