Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων -4η Απριλίου- αποτελεί μία επιπλέον αφορμή υπενθύμισης της βαθύτατης υποχρέωσης του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Αποτελεί ένα ακόμη εφαλτήριο αφύπνισης και ευαισθητοποίησης ολόκληρης της κοινότητας για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το μήνυμα της ημέρας είναι διττό• αφορά αφενός την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων αφετέρου την αφύπνιση για την προστασία τους από περιστατικά κακοποίησης.

Για τον Δήμο Πηνειού αποτελούν προτεραιότητα η προστασία των αδέσποτων ζώων, η εξασφάλιση συνθηκών ευζωίας καθώς και η κινητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα υιοθεσίας. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Ζώων του Δήμου, έχουμε ενεργές συμβάσεις αφενός για την περισυλλογή και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων αφετέρου για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών –ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-, ενώ στο προσεχές μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με την κατασκευή καταφυγίου.
Πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό αφενός ότι η διαχείριση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος απαιτεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών, προσεκτικό σχεδιασμό, επίμονες και συστηματικές προσπάθειες αφετέρου ότι η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και η προστασία τους αποτελεί υπόθεση όλων.

Pin It

symposio 1

symposio 1