Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Άνοιξε η αυλαία για το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι που αναμένεται και φέτος να πρωταγωνιστήσει στα αποκριάτικα δρώμενα του νομού. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης όπου έγινε και η παρουσίαση του επίσημου τραγουδιού της διοργάνωσης.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού αναμένεται να κορυφωθούν με τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου.

kosmos
Το Τραγανέικο Καρναβάλι αποτελεί θεσμό για τα αποκριάτικα δρώμενα του νομού και προς αυτή την κατεύθυνση η τελετή έναρξης αναμενόταν να προσελκύσει τα βλέμματα των καρναβαλιστών. Πράγματι από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Τραγανού προκειμένου να παρακολουθήσει την λαμπερή εκδήλωση. Με μία πανδαισία μουσικής –από τον Dj Paul- και χρωμάτων υποδέχθηκαν οι διοργανωτές μικρούς και μεγάλους με την παράσταση να «κλέβει» η πληθωρική παρουσία του οικοδεσπότη και παρουσιαστή της βραδιάς κ. Παναγιώτη Πέττα. Παράλληλα ιδιαίτερα θετική ήταν η υποδοχή του επίσημου τραγουδιού της διοργάνωσης –σε στίχους και μουσική του κ. Πέττα- με το κοινό να το «αγκαλιάζει» από την πρώτη στιγμή και να το τραγουδά με θέρμη. Η τελετή ολοκληρώθηκε με μία εντυπωσιακή χορευτική παράσταση από τη σχολή Step Up και έναν καταιγισμό πυροτεχνημάτων που έλαμψαν εντυπωσιακά στον νυχτερινό ουρανό.
«Ευκαιρία να πλημμυρίσουμε πλατείες και δρόμους με χρώματα»

kastrinos
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επανέλαβε ότι παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν η διασπορά των αποκριάτικων εκδηλώσεων ώστε να «αγκαλιάσουν» το δήμο. «Καλούμε τους δημότες μας καθώς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν τον δήμο Πηνειού και να συμμετάσχουν στα αποκριάτικα δρώμενα• ας δούμε τις καρναβαλικές παρελάσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό ως μια ευκαιρία να δώσουμε χρώμα και ζωντάνια στη μουντή καθημερινότητα, ως μια ευκαιρία απόδρασης από τη ρουτίνα, ως μια ευκαιρία να πλημμυρήσουμε πλατείες και δρόμους με μουσική, πειράγματα και πολλά χαμόγελα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. Παράλληλα ο δήμαρχος Πηνειού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία του δήμου με όλους τους φορείς για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοφανή κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τραγανού κ. Διονύσιος Βουρτσάνης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξη, απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό να αγκαλιάσει τις δύο καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό.

xamogela
Οδηγός για επίδοξους καρναβαλιστές
Ο Δήμος Πηνειού αναμένεται να βρεθεί την περίοδο του Τριωδίου στο επίκεντρο των αποκριάτικων δρώμενων. Το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Πέττα αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 την Κυριακή της Αποκριάς. Μία μέρα αργότερα, στις 16:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τα βλέμματα στρέφονται στο 5ο Καρναβάλι Βαρθολομιού με παρουσιαστές τον Αλέξη Λιβανά και την Κατερίνα Στικούδη.

Pin It

symposio 1

symposio 1