Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς Ηλείας επισκέφθηκε, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Η επικοινωνία και ο διάλογος με το ιατρικό, νοσηλευτικό και γενικώς το έμψυχο δυναμικό του Κέντρου ανέδειξε την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών στις δομές υγείας.

Η σημερινή αποδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ειδικά των δομών της περιφέρειας, είναι πρωτόγνωρη, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων εμμονών της κυβέρνησης για «λιγότερο Κράτος και περισσότερη αγορά στην Υγεία». Καθημερινότητα αποτελούν η εγκατάλειψη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, η εξάντληση αντοχών του προσωπικού, τα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών σε αξιοπρεπείς και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, η αύξηση των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία.

Το ΕΣΥ είναι υπόθεση όλων μας. Γιατρών και εργαζομένων στις δομές υγείας, Ιατρικών Συλλόγων, επιστημονικών εκπροσωπήσεων των υγειονομικών, συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, συλλόγων ασθενών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών για τη διεκδίκηση της καθολικής και ισότιμης κάλυψης των σύγχρονων αναγκών υγείας σε ένα ποιοτικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η Νέα Αριστερά είναι παρούσα για την κατοχύρωση στην πράξη του καθολικού κοινωνικού δικαιώματος στην Υγεία.

Νέα Αριστερά Ηλείας

Pin It

symposio 1

symposio 1