Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Νταντάδες της Γειτονιάς» που αποσκοπεί στην παροχή αρωγής στους γονείς για τη φύλαξη και φροντίδα βρεφών και νηπίων συμμετέχει ο δήμος Πηνειού.

Aφορά παιδιά ηλικίας από δύο μηνών έως δυόμιση ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι παιδαγωγού-φροντιστή. Οι δικαιούχοι του προγράμματος πρόκειται να λάβουν από 300 έως 500 ευρώ ανά μήνα ενώ αιτήσεις μπορούν υπό προϋποθέσεις να υποβάλλουν και οι γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς που ήδη προσέχουν τα βρέφη.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εξέλιξη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να στηρίξει διττά το κοινωνικό σύνολο· αφενός θα συμβάλλει σημαντικά στη διευκόλυνση της καθημερινότητας γονέων και κηδεμόνων που επιδιώκουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας αφετέρου θα ενθαρρύνει ανέργους που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια να εργαστούν ως φροντιστές. «Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκμεταλλευτούν την ένταξη του δήμου Πηνειού στο πιλοτικό πρόγραμμα ‘Νταντάδες της Γειτονιάς’ και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Προς αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε πάντα στη διάθεσή τους για την παροχή οποιασδήποτε επιπλέον πληροφορίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός.

Χρήσιμες πληροφορίες
Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr έχει ήδη ανοίξει προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες καθώς και να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι γονείς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα https://isotita.gr/prosklisi-ekdilosi-endiaferontos-ntantades-tis-geitonias/ καθώς και να καλέσουν στον δήμο Πηνειού στο τηλέφωνο 2623360758.

Pin It

symposio 1

symposio 1