Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Με κυρίαρχο θέμα την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου συνάντηση του δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Παρουσία και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και επίτιμου Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νικολάου Σερέτη, η συζήτηση στο Υπουργείο ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και έλαβε χώρα σε θετικό κλίμα.
Ο κ. Καστρινός έθεσε στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας του δήμου, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης αφενός του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού (Γαστούνη) αφετέρου του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού• παράλληλα, αφού ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, επανέλαβε το πάγιο αίτημα για λειτουργία Τμήματος Ασφαλείας στη Γαστούνη, το οποίο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. «Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά με προσεκτικές και καίριες κινήσεις». Εκτός από το μείζον ζήτημα της Ασφάλειας, στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη τρέχοντα ζητήματα του δήμου (χρηματοδοτικά προγράμματα κ.α.). Σημειώνεται τέλος ότι ο δήμαρχος Πηνειού και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συμφώνησαν για τον προγραμματισμό νέων συναντήσεων στο προσεχές μέλλον.

Pin It

symposio 1

symposio 1