Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Υπό την αιγίδα του δήμου Πηνειού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μνήμες Ξωτικών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο».

Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος κ. Γρηγόρης Χαλιακόπουλος επιχειρεί να αποτίσει φόρο τιμής στους συνοδοιπόρους του, ανένταχτους εραστές της ποίησης, που επέλεξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν ακροβατώντας στο περιθώριο των καθιερωμένων συμβάσεων της εποχής τους·«έχουμε χρόνια να βρεθούμε οι εναπομείναντες […] μέσα από την παρούσα ποιητική συλλογή, αισθάνομαι ότι τους προσκαλώ με έναν συνθηματικό τρόπο να ξαναβρεθούμε».

Εκτός από τον κ. Χαλιακιόπουλο το έργο ανέλυσε ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Βαρούχας, ενώ αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή απήγγειλαν οι κ.κ. Κατερίνα Μάλλιαρη, Γεωργία Ρέγκλη, Δήμητρα Τσατσού και Δήμητρα Φιλιπποπούλου· σημειώνεται ότι τη βραδιά συνόδευσε μουσικά ο κ. Δημήτρης Τσαουσάκης. Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός τον οποίον οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την αρωγή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Pin It

symposio 1

symposio 1