Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ορκίστηκε το βράδυ της Τρίτης η Νέα Δημοτική Αρχή Πηνειού - Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος σε Α. Καστρινό : «Την επόμενη πενταετία ο Δήμος σας θα θυμίζει ένα μικρό Παρίσι»

 Μια νέα σελίδα για το Δήμο Πηνειού άνοιξε και τυπικά το βράδυ της Τρίτης 26ης Δεκεμβρίου με την ορκωμοσία του Νέου Δημάρχου Αλέξη Καστρινού και των νέων Δημοτικών Συμβούλων Πλειοψηφίας και Μειοψηφίας του Δήμου Πηνείου. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης και τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο και κλήρο της περιοχής, παρουσία πλήθους κόσμου που όχι μόνο γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική αίθουσα αλλά και το δρόμο έξω από το κτίριο.

 KASTRINOS ORKOMOSIA 0000

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο νέος Δήμαρχος Πηνειού κ Αλέξης Καστρινός χαρακτήρισε «Ξεχωριστή μέρα η σημερινή… Μπορεί αν θέλετε να προσεγγιστεί άψογα το άκουσμά της και ως ιδιαίτερη… Χρήσιμος και δόκιμος ακόμα ο όρος σπουδαία, ιδανική ή ιδεατή …»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ακολούθως o κ. Καστρινός ανέφερε : «Πέρα και έξω όμως από τους όποιους χαρακτηρισμούς αποτελεί την αφετηρία ενός νέου αυτοδιοικητικού ταξιδιού που συνοδευόμενο από τους στόχους, αλλά και την υλοποίηση οραμάτων ή και ονείρων ακόμα θα επιδιώξει την εκ νέου Ιθάκη μας, λαμβάνοντας χώρα τα απαραίτητα συστατικά έτσι ώστε στο τέλος του να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο.

Βασικές και αδιαπραγμάτευτες λοιπόν αρχές μας όπως αγάπη, αλήθεια, ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια, αξιοκρατία, αξιοσύνη, αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, εντιμότητα, εργατικότητα, λογική, σοβαρότητα, συνέπεια και σύνεση θα αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις μας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ενδεχόμενες παθογένειες, οι όποιες ενδεχόμενες αρνητικές συγκυρίες και οι όποιες ενδεχόμενες αντιξοότητες παρουσιαστούν στην πορεία μας.

Συναισθανόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την βαριά ευθύνη του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου του 2023, καλούμαστε να ξεπεράσουμε εαυτούς και να αναζητήσουμε τις πιο ευρηματικές και προσοδοφόρες λύσεις αλλά και τις απαραίτητες συνθέσεις και συναινέσεις, σεβόμενοι πάντα τις αντίθετες ενδεχομένως πολιτικές – αυτοδιοικητικές προσεγγίσεις και να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε αναπτυξιακή και ανοδική τροχιά – πορεία.

Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμά τους υποδηλώνει και τον ρόλο του καθενός από τους εκλεγμένους αιρετούς, καθώς και την ταξινόμησή τους στο ανάλογο μετερίζι.

Αισιοδοξώ, πιστεύω, θέλω και ελπίζω να κατανοήσουμε όλες και όλοι μας ότι μοναδικοί αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Με αυτή λοιπόν την διάθεση και αφοσιωμένοι τα μάλα στο μέγιστο λειτούργημα της διοίκησης του Δήμου μας οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στις επιθυμίες των συνδημοτών μας.

KASTRINOS ORKOMOSIA 8

Με κυρίαρχους στόχους μας αυτούς που εξαγγείλαμε προεκλογικά – εγγράφως και δεσμευτικά – και που δεν προσφέρει κάτι επιπλέον η εκ νέου και σήμερα ανάγνωσή τους (λόγω σεβασμού της διαδικασίας και προάσπισης του χρόνου), αλλά και ότι νέο παρουσιαστεί και που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αφού όπως γνωρίζουν άπαντες η πολιτική – αυτοδιοίκηση αλλάζει, εξελίσσεται και αναπροσαρμόζεται από διάφορες συνθήκες (προβλέψιμες ή απρόβλεπτες ) ή συγκυρίες.

Πριν κλείσω την σύντομη τοποθέτησή μου οφείλω να δηλώσω δημοσίως και ευθαρσώς ότι πολλά από αυτά που επιτεύχθηκαν κατά καιρούς στον Νομό μας, είχαν ως αποκλειστικούς συντελεστές τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης – νυν και πρώην – και αξίζει να το σεβόμαστε και να τους σεβόμαστε.

Μεγάλα και άξια αναφοράς, η κατασκευή του Διυλιστηρίου της λίμνης Πηνειού, η Κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά, τα σχέδια πόλης, Μονάδες επεξεργασίας λυμάτων κλπ.

Συμπερασματικά λοιπόν καταθέτω με την σειρά μου και εγώ την βούλησή μου, πως με την συνεργασία όλων των Δημάρχων του Νομού μας θα έρθουν συντομότερα, σοβαρότερα και σημαντικότερα αποτελέσματα για την Ηλεία μας.

Η κατεύθυνση της ομόνοιας, της σύμπνοιας και της ομοθυμίας είναι πλέον δεσμευτική και αποτελεί μονόδρομο για τις μεγάλες τομές και αλλαγές.

Αφού ευχηθώ Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και Αισιοδοξία σε όλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω δίχως όρια τους δημότες μου για την τιμή να με εκλέξουν για τέταρτη (4η) φορά ως Δήμαρχο της περιοχής μας. Συνεχίζουμε λοιπόν…»

KASTRINOS ORKOMOSIA 10

Μητροπολίτης Ηλείας σε Α. Καστρινό : «Την επόμενη πενταετία ο Δήμος σας θα θυμίζει ένα μικρό Παρίσι»

Να σημειωθεί πως νωρίτερα τις ευχές του στη Νέα Δημοτική Αρχή Πηνειού και τον Αλέξη Καστρινό έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, ζητώντας δε από την μείζονα μειοψηφία του Δήμου να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του τόπου τους. Απευθυνόμενος δε στον κ. Κατρινό είπε «είμαι σίγουρος πως την επόμενη πενταετία ο Δήμος σας θα θυμίζει ένα μικρό Παρίσι»  

KASTRINOS ORKOMOSIA 5

KASTRINOS ORKOMOSIA 9

KASTRINOS ORKOMOSIA 4

KASTRINOS ORKOMOSIA 2

KASTRINOS ORKOMOSIA

KASTRINOS ORKOMOSIA 1

KASTRINOS ORKOMOSIA 3

KASTRINOS ORKOMOSIA 7

Pin It

symposio 1

symposio 1