Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παναγιώτης Θανόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πηνειού, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές του Βαρθολομιού. Ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε σε όλους του αρμόδιους κάνει λόγο για ελλιπείς  καθαρισμούς και ημιτελείς εργασίες

 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς:
Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Πηνειού.
Κοινοποίηση :
(Δια του Δήμου Πηνειού ιεραρχικά)
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πηνειού.
κ. κ. Πρόεδρο Δ. Σ.
Δήμου Πηνειού. Δήμαρχο Πηνειού. Πρόεδρο και μέλη Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικού τοπικού οργάνου) Δήμου Πηνειού.
Αντιδήμαρχους Πολιτικής προστασίας και Τεχνικών υπηρεσιών.
Προέδρους Τ.Ο.Ε.Β. Γ.Ο.Ε.Β. αρμοδιοτιοτήτων τους.

Τα παρακάτω θα τα ανέφερα στα ενημερωτικά θέματα στο χθεσινό και πρώτο μετεκλογικό δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού που δεν πραγματοποιήθηκε.

Κατά την προεκλογική περίοδο πραγματοποιήθηκαν κάποιοι καθαρισμοί κεντρικών τάφρων και υψίστης σημασίας σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας με σκοπό δήθεν την πρόληψη αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και κατά δήλωση του κ. Δημάρχου στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.).
Σε πολλές των περιπτώσεων τα μηχανήματα καθαρισμού ήταν υπό την καθοδήγηση κάποιων μη θεσμικών αλλά υποψηφίων της απερχόμενη Δημοτικής αρχής.
Ανίδεων επί των σχετικών και μη γνωρίζοντας απλούς κανόνες της φυσικής, για το πως και από που ξεκινούν οι εργασίες και προς ποια κατεύθυνση οδηγούνται κατά την υφιστάμενη και φυσική κλήση τα νερά .
Προχειρότητα για το θεαθήναι και για εκδούλευση των όμορων ιδιοκτητών προς αναζήτηση ψήφων...
Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μείνει ημιτελείς οι εργασίες τουλάχιστον επί 20ημέρου που αυτό πιθανόν να είναι η αιτία πλημμυρικών φαινομένων σε επερχόμενη κακοκαιρία.

ΚΑΤΗ 7

ΚΑΤΗ 6

ΚΑΤΗ 5

ΚΑΤΗ 4

ΚΑΤΗ 3

ΚΑΤΗ 2

ΚΑΤΗ 1
Ενδεικτικά αναφέρω τα σημεία :
- Περιμετρικά από τις αποθήκες ΑΣΟ Βαρθολομιού έχει μείνει ημιτελές χωρίς να έχει φτάσει στο σημείο εκβολής του κεντρικού αποδέκτη υδάτων και στον βορειοδυτικό κεντρικό τάφρο που καταλήγει στο πασάγιο του ΟΣΕ στην οδό Αγ. Παντελεήμονα όπου λόγο του όγκου που λαμβάνουν από την λεκάνη απορροής τους έχουμε πλυμμηρικά φαινόμενα κατά το παρελθόν .
Και στις δύο των παραπάνω περιπτώσεων έχουμε την πρωτοτυπία ο καθαρισμός των τάφρων να έχει ξεκινήσει από την αντίθετη φορά της εκβολής και της κατάληξης των υδάτων τους .
Για υπόλοιπα σημεία να σας ενημερώσουν και υποδείξουν αυτοί που όριζαν τους κατά περίπτωση άτυπους εντεταλμένους "επιστάτες".
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας για την αποπεράτωση των εργασιών για την αποφυγή πλυμμηρικών φαινομένων .

THANO PAN

Θανόπουλος Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πηνειού.

Pin It

symposio 1

symposio 1