Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Η πληροφόρηση που κυριάρχησε σήμερα (26-10-2023) περί κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Γαστούνη στα μέσα περίπου του επόμενου μηνός (17-11-2023) μας γεμίζει απλόχερα απογοήτευση, θλίψη και στεναχώρια.

Η Γαστούνη μια πόλη 7.500 κατοίκων και έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού, αλλά και ένας ολόκληρος Δήμος 21.000 κατοίκων μένει πλέον χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα.

Μια περιοχή αναπτυσσόμενη που έχει αγροτική παραγωγή, τουριστική δραστηριότητα, μεταποίηση αλλά και βιοτεχνική – βιομηχανική δράση σβήνεται από τον τραπεζικό χάρτη, προφανώς επειδή επικαλούνται κάποιοι στον τομέα διοίκησης του τραπεζικού συστήματος και της συγκεκριμένης τράπεζας (ως τελευταίας παραμένουσας ) ότι πρόκειται για ΄΄ δήθεν΄΄ μνημονιακή υποχρέωση – δέσμευση.

Τελικά η Τράπεζα της Ελλάδας πως αντιλαμβάνεται τον σχεδιασμό και την διάρθρωση των τραπεζικών καταστημάτων όταν σε άλλους αντίστοιχους Δήμους και ανάλογες πόλεις υπάρχουν πλήθος από αυτά…

Είναι χρέος όλων μας λοιπόν να αντιδράσουμε και να πιέσουμε να αλλάξει μία τέτοια καταδικαστική και υπονομευτική για την περιοχή μας απόφαση.

Ας αφήσουμε όλοι τα ευχολόγια, τις χαιρετούρες και τους καθωσπρεπισμούς και ας συναντηθούμε και συνταχθούμε σε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό κέντρο , Δημοτική αρχή, Βουλευτές, Φορείς αλλά και πλήθος πολιτών για να δείξουμε ότι απέναντι από ΄΄ δήθεν ΄΄ μνημονιακές πολιτικές και καθυστερημένες λογικές υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν και όχι αραχνιασμένοι, κακοσχεδιασμένοι και σκελετωμένοι αριθμοί.

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρώην & νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πηνειού

Pin It

symposio 1

symposio 1