Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Η Κεντρική Ομιλία του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πηνειού του Υποψηφίου Δημάρχου Δ. Πηνειού, Αλέξη Αθ. Καστρινού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3-10- 2023 στο Τραγανό έμπροσθεν του εκλογικού του κέντρου, επί της οδού Αγίου Νικολάου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρόν» στην συγκέντρωση του Τραγανού, που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Καστρινού και στο όραμά του αλλά έδωσαν και βροντερό μήνυμα Νίκης. Πριν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αλέξη Καστρινού, παρουσιάστηκαν τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΝΙΚΗΣ και έγιναν τοποθετήσεις των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της ΔΕ Τραγανού και των υποψηφίων συμβούλων της ΔΚ Τραγανού.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Καστρινός καταρχήν εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη του στον κόσμο για την παρουσία τους στην συγκέντρωση. Εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντάς του μεγάλα ποσοστά αλλά και την δυνατότητα να διαχειριστεί την τύχη του Δήμου. Ο Αλέξης Καστρινός έκανε αναφορά για τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον συνδυασμό του, ομάδα έμπειρων ανθρώπων, αλλά κυρίως νέων ανθρώπων και νέων προσώπων με όρεξη για δουλειά ώστε να φέρουν αποτελέσματα στον Δήμο και να πρωταγωνιστήσουν στο να αλλάξουν νοοτροπίες.

Μίλησε για το έργο του που αποτελεί την δύναμη της δημοτικής παράταξης, υπενθυμίζοντας τα μεγάλα έργα που συντελέστηκαν και άλλα που δρομολογήθηκαν στην περιοχή του Τραγανού κατά την θητεία του.

Kastrinos tragano 2023 11111

Ανέφερε συγκεκριμένα :

<<Φίλες και Φίλοι,

Η αποψινή μας συγκέντρωση εδώ είναι συγκινητική, συγκλονιστική, συναρπαστική. Είστε στο μυαλό κάτι μαγικό….

Θυμίζει κινηματικές εποχές, εμβληματικές επαναστάσεις, σπουδαίες αντιστάσεις, κορυφαίες αντιδράσεις.

Δίνει δύναμη και σιγουριά για ένα μέλλον διαφορετικό, ευοίωνο, προσοδοφόρο, αποτελεσματικό, αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Επαναφέρει την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, το χαμόγελο την ελπίδα.

Προσφέρει απλόχερα χώρο στη δημοκρατία και στην ελευθερία, τεράστιες έννοιες που πληγώθηκαν ασύστολα την 4ετια που μας πέρασε, από την απερχόμενη, τραγική δημοτική αρχή.

Σηματοδοτεί μεγάλες και τολμηρές αλλαγές σε τακτικές, σε πρακτικές, σε συμπεριφορές και δίνει το μήνυμα ότι θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες γερασμένες, ξεπερασμένες, απαρχαιωμένες, αποδομημένες που προέρχονται από αναχρονιστικά μυαλά, ξεχασμένα στο χθες.

Kastrinos tragano 2023

Φίλες και Φίλοι,

Η αυτοδιοίκηση βασίζεται στην πολιτική ηθική, στην αξιοκρατία, στην δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ελευθερία, στη μπέσα, στη ντομπροσύνη, στο όραμα, στο σχέδιο, στοιχεία που μπορούν να τα υπηρετήσουν και να τα κατέχουν άνθρωποι με το ανάλογο πολιτικό ανάστημα.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να βασίζεται σε ανθρώπους που εκβιάζουν, που απειλούν, που εκφοβίζουν, που ρουσφετολογούν ασυστόλως, που εμπορευματοποιούν την εργασία, που τιμολογούν την ανθρώπινη ύπαρξη, που μαστιγώνουν την αξιοπρέπεια , την υπερηφάνεια και την υπόληψη των συνδημοτών μας, επειδή το μόνο που έμαθαν μα κάνουν σε όλη την πολιτική – πολιτικάντικη διαδρομή τους, ήταν το ψέμα.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να βασίζεται σε 2μηνα, 4μηνα, 1+1 (ΟΑΕΔ 55-67), δρομάκια, γεφυράκια, που αποκλειστικό στόχο έχουν να αιχμαλωτίσουν ΄΄πολιτικά΄΄ ανθρώπους για να φτιάξουν κάποιοι τον παραταξιακό τους στρατό.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σαν κοινωνία σε πολιτικά ευκαιριακούς τυχοδιώκτες, απροσάρμοστα περιπλανώμενους χωρίς αρχή και τέλος, να πιστεύουν έστω και στο ελάχιστο ότι μπορούν να μας διοικήσουν για να συνεχίσουν να μας βυθίζουν στο τέλμα, στην απόγνωση, στη διαφθορά, στη διαπλοκή και στη συναλλαγή.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ανθρώπους που κρύβονται από το δημόσιο διάλογο, την δημόσια αντιπαράθεση, την δημόσια λογοδοσία και την δημόσια κριτική να συνεχίσουν να τιμωρούν με την πολιτική τους τον τόπο μας για τα επόμενα 5 χρόνια.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ :

1. Ανάπλαση της οδού Αγ Νικολάου – Τραγανού, π/υ 1.471.900 €, ΕΣΠΑ 2014-2020.

2. Ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ.Χαραλάμπους, Μακεδονίας& παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ. Τραγανού, π/υ 651.200,00€ ΕΣΠΑ 2014-2020.

3. Ν.Δ. Περιφερειακός Δρόμος Δ.Κ. Τραγανού, π/υ 822.500,00€ ΥΠΕΣ. ΜΕΛΕΤΗ 30.000,00€.

4. Α) Διαμόρφωση & Ανάπλαση κοιν. Χώρων.

(ακίνητο Καούκη Δ.Κ. Τραγανού) π/υ 665.000,00 € ΕΣΠΑ 2007-2013.

Β) Αγορά ακινήτου Καούκη 540.000,00€ ΣΑΤΑ – ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ.

Γ) Απαλλοτρίωση Ξυμητούλια 45.000,00€

5. Γεωτρήσεις – Παιδικές χαρές

6. Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου ΔΚ Τραγανού π/υ 74.000,00€.

7. Αναβάθμιση – Βελτίωση οδού προς Δημοτικό στάδιο Τραγανού π/υ 215.000,00€ ΕΣΠΑ 2007-2013.

8. Επισκευή οδικού δικτύου Τ.Κ. Σίμιζας, π/υ 305.000,00 € από το πρόγαμα Πυρόπληκτων ΕΠ401 .

9. Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο Τραγανού – Ανδραβίδας με Ν.Ε.Ο Πατρών-Πύργου

10. Αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι) στο δήμο Πηνειού – 2016 »π/υ : 557.000€

11. Τεχνικά έργα - οδοποιία περιοχής Κοτσανεικα Δ.Ε. Τραγανού δήμου Πηνειού», π/υ 130.991,88€ ΣΑΕ 055- ΥΠΕΣ.

12. Τεχνικά έργα - οδοποιία περιοχής Γκογκακέικα Δ.Ε. Τραγανού δήμου Πηνειού», π/υ 40.100 € ΣΑΕ 055- ΥΠΕΣ.

13. Ανάπλαση οδού Αρχαίας Ολυμπίας ΔΚ Τραγανού και Ηλεκτροφωτισμός οδού Ικάρων Τραγανού

14. Βιολογικός Μαρκόπουλο – Αγία Μαύρα π/υ περίπου 1.365.000€

Στόχοι μας για τη νέα δημοτική περίοδο είναι:

  1. Αγροτική οδοποιία
  2. Εσωτερική οδοποιία
  3. Συνέχιση αναπλάσεων τόσο στο Τραγανό όσο και σε
  4. Μαρκόπουλο-Όλγα
  5. Συνέχιση δρόμου από Πηγάδι προς Αρχαία Ήλιδα
  6. Περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων
  7. Την ολοκλήρωση μελετών και έργων ύδρευσης
  8. Την συνέχιση των Κοινωνικών προγραμμάτων και διεκδίκηση νέων
  9. Την αναβάθμιση υφιστάμενων και την δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων.
  10. Την στήριξη των καθιερωμένων πολιτιστικών – θρησκευτικών εκδηλώσεων και τον σχεδιασμό και την καθιέρωση νέων προκειμένου να προσελκύσουμε κόσμο.>>

Ζήτησε συγνώμη για τα λάθη του και αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτά, όπως αναλαμβάνει την ευθύνη να ξαναδώσει πίσω το χαμένο χαμόγελο, την χαμένη ελπίδα, το χαμένο όραμα, τον χαμένο σχεδιασμό και την χαμένη προσδοκία.

Kastrinos tragano 2023 1

Στο τέλος τόνισε ότι ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ είναι μία ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που δεν σκύβει το κεφάλι σε κανένα κομματικό φορέα που ανήκει στο δημοκρατικό τόξο αλλά σέβεται τους πάντες.

Kastrinos tragano 2023 10

Kastrinos tragano 2023 5

Kastrinos tragano 2023 6

Kastrinos tragano 2023 7

Kastrinos tragano 2023 9

Kastrinos tragano 2023 8

Pin It

symposio 1

symposio 1