Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η σημερινή Δημοτική Αρχή παραβλέποντας και προσπερνώντας κάθε μέτρο,και όριο στην ¨κακοδιαχείριση¨ και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος αλλά και του χρήματος των δημοτών μας, καταφεύγει για ακόμα μια φορά σε αναζήτηση χρημάτων (Δανεικών) για να ¨εξυπηρετήσει¨ τις αλόγιστες και περίεργες δαπάνες της, έχοντας παντελή έλλειψη γνώσης για τον συνειδητά κατήφορο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα οικονομικά του Δήμου μας.


Στην αγωνιώδη προσπάθειά της, κατέφυγε σε προκαταβολή 330.000 ευρώ από τους ΚΑΠ ( κεντρικούς αυτοτελείς πόρους) και με την απαράδεκτη μάλιστα δέσμευση να εξοφληθούν έως τον Μάιο 2024 (δηλαδή διάρκειας 12 μηνών), με αποτέλεσμα να δεσμεύει και τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης Δημοτικής Αρχής.
Απορίας άξιο τόσο η συμπεριφορά του υπογράφοντα Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής, όσο και του πολιτικού του προϊσταμένου, πρώην αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών υπεύθυνου ΟΤΑ, που ¨προέβησαν¨ στην παραπάνω κίνηση που με την υπογραφή του δεσμεύει και υπονομεύει τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης Δημοτικής Αρχής.
Θα ήταν φρόνιμο και συνετό, αν ο κ. Γενικός Διευθυντής (και υπογράφοντας τη σχετική απόφαση), ζητούσε για την χορήγηση της προκαταβολής του ΚΑΠ, βεβαίωση για τους ισολογισμούς - απολογισμούς 2019, 2020, 2021, 2022 της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (κάτι το οποίο παρανόμως ακόμα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τους διοικούντες του Δήμου μας), πράγμα που θα έδειχνε την πιστοληπτική και οικονομική φυσιογνωμία – δυνατότητα – ικανότητα, για να αντιληφθεί και ο ίδιος την αδέξια και επικίνδυνη
οικονομική πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλά χρόνια διοίκησης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ουδέποτε αναζητήθηκε τέτοιου είδους διαδικασία, που αποδεικνύει περίτρανα την οικονομική σωφροσύνη των μεν (προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) και την οικονομική ανικανότητα – κατασπατάληση των δε
(σημερινής Δημοτικής Αρχής).

Αλήθεια δεν θα΄ πρεπε άραγε ο κ. Γενικός Διευθυντής, να λάβει υπόψη του:

1)Τα στοιχεία του παρατηρητηρίου.
2)Την μη-ύπαρξη ισολογισμών – απολογισμών των 4 ετών της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
3)Την δέσμευση ποσού του ΚΑΠ για οφειλές του Δήμου μας στον ΦΟΔ.ΣΑ (σκουπίδια) πριν λίγο καιρό.
4)Τα χρέη του Δήμου μας σε συνδέσμους κ.λ.π. και να ζητήσει και ο ίδιος  εξηγήσεις για την «βιώσιμη ή όχι» και «χρηστή ή όχι» διοίκηση των Δήμων (Ο.Τ.Α α΄ βαθμού).

Δυστυχώς όμως επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά το γιατί στην χώρα μας, στον τόπο μας, στην Ελλάδα μας, Τ Ι Π Ο Τ Α δεν μπορεί να βαδίσει – πάει με γνώμονα την λογική, την σύνεση, την σοβαρότητα και την προοπτική.
Οφείλω όμως να ρωτήσω τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο, από πότε η «πολυφορεμένη» έκφρασή του ότι τα «καλύτερα έρχονται» και αναφέρεται στην διαδικασία της προκαταβολής του ΚΑΠ (δανεικών δηλαδή), της οικονομικής ανικανότητας, αδυναμίας και διάλυσης του Δήμου μας,
αποτελεί τροχιά ανάπτυξης;;;
Ειλικρινά λυπάμαι…
Το μόνο παρήγορο για τον τόπο μας αυτήν την στιγμή, είναι ότι ΄΄ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ¨
Δυστυχώς για εσάς, σας έμαθαν όλοι… ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
Σας επισυνάπτω το σχετικό έγγραφο.

Διονύσιος Κ. Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πηνειού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

 xart 1

xart 2

 

Pin It

symposio 1

symposio 1