Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Δ.Σ. Πηνειού, ο Διονύσιος Γεωργόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας επισημαίνει τα εξής:

Κύριε πρόεδρε με έκπληξη έλαβα την πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Πηνειού που μας εστάλη την Πέμπτη 23/3/2023 και ώρα 21:20, για την Παρασκευή 24/4/2023 και ώρα 13:30 και οφείλω να ρωτήσω – επισημάνω – σημειώσω τα εξής:
1. Θα μπορούσατε με ημερομηνία Πέμπτη 23/3/2023 να υπογράψετε – καλέσετε τακτική συνεδρίαση σε μέρα προσιτή , έτσι ώστε να συνδράμετε και να ενεργήσετε για να πάρουμε τις απαντήσεις για συγκεκριμένα θέματα, ( τεχνικό πρόγραμμα, αναμόρφωση Προϋπολογισμού από τις υπηρεσίες ( τεχνική, οικονομική ) σ΄αυτά που καταθέσαμε για να γίνει εύρυθμα –η η συνεδρίαση του Δ.Σ. με τον απαιτούμενο σεβασμό στην αντιπολίτευση. Σημειώνω δε, πως μεσολαβεί ( ΣαββατοΚύριακο ), που δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου μας, ώστε να προωθηθεί κάτι συντομότερα.
Ναι ή Όχι;;;
2. Είναι κατεπείγοντα θέματα για π.χ. τα:
i) Το έμβλημα του Δήμου.
ii) Απολογισμός Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής 2022.
iii) Επιτροπή παραλαβής έργων ( που έχουν τελειώσει εδώ και καιρό).
iv) Συγκρότηση επιτροπής κάτω του 1.000.000.
v) Παρατάσεις έργων κ.λ.π.
Ναι ή Όχι;;;
3. Πιστεύετε δε αν είχατε προχωρήσει στην 2η κατά τον νόμο ψήφιση του Προϋπολογισμού ημερολογιακά όπως ορίζεται – επιβάλλεται ( μήνες πριν το 2022 ). Θα υπήρχε σήμερα το πρόβλημα.
Ναι ή Όχι;;;
4. Αν η ψηφοφορία των θεμάτων στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 28/2/2023, είχε διαφορετικά αποτελέσματα ( μιλώ για θέματα που καταψηφίστηκαν ), θα τα είχατε ξαναφέρει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για εκ νέου συζήτηση.
Ναι ή Όχι;;;
5. Επειδή γνωρίζετε τους δημοτικούς μας συμβούλους και ξέρετε τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες – υποχρεώσεις, πιστεύετε ότι ο τρόπος και χρόνος ο οποίος καλέσατε κατεπείγουσα συνεδρίαση Δ.Σ. για Παρασκευή ( 24/3/2023 ) 13:30 είναι ο σωστός, ο δημοκρατικός και ο ενδεδειγμένος για μια σοβαρή, αντικειμενική και άρτια συνεδρίαση.
Ναι ή Όχι;;;
Κλείνοντας, σας τονίζω, ότι η όλη παρουσία μας στα Δημοτικά Συμβούλια τιμά τους θεσμούς και το ίδιο ζητάμε και εμείς. `

 

Διονύσιος Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

 

Pin It

symposio 1

symposio 1