Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού την Τρίτη 28/02/23 στο 26ο Θέμα : Για λήψη απόφασης επί αιτήσεως του Ιππικού ομίλου “ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ “,προτείναμε τα εξής :


1. Πρώτα να γίνει δημοπρασία για το αγροτεμάχιο της αειμνήστου “Ροδούλας”27 περίπου στρεμμάτων και αν βγει άγονη η δημοπρασία να επανέλθουμε στην αίτηση.
2. Να επιχορηγήσει ο Δήμος Πηνειού τον Ιππικό όμιλο με 2.950 € για τις ανάγκες του . Η πρότασή μας ψηφίστηκε με (13) δεκατρείς ψήφους , έναντι (5) πέντε ψήφων, που ψήφισαν την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής .
Στο 29ο Θέμα : Για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου Πηνειού έτους 2023 και ειδικότερα με κωδικό εξόδων 10.6265.005: Η Δημοτική Αρχή , πρότεινε να γίνουν 13 αναθέσεις σε έργα – προμήθειες , συνολικού ύψους 704.800 € για τεχνικά έργα , ασφαλτοστρώσεις ,κατασκευή πεζοδρομίων , προμήθεια γηπέδου τένις , προμήθεια γηπέδου μπάσκετ , προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα βοηθητικού γηπέδου Κοιν.Γαστούνης και προμήθεια παιδικών χαρών στις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Πηνειού .
Εμείς εισηγηθήκαμε την τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος , για να γίνουν όλα τα παραπάνω ,τα ομαδοποιήσαμε , ώστε να πραγματοποιηθούν τέσσερις δημοπρασίες με το ίδιο ποσό :704.800 €,για την ορθολογική κατασκευή αυτών και το οικονομικό συμφέρον του Δήμου μας . Καθότι από τις εκπτώσεις των δημοπρασιών , θα υπάρξει όφελος δεκάδων χιλιάδων ευρώ ,σε μια εποχή που τόσο τα έχει ανάγκη ο Δήμος .
Η πρότασή μας φηψίστηκε με (13) δεκατρείς ψήφους , έναντι (5) πέντε , που ψήφισαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και (1) ενα παρόν.
Εμείς ως Αντιπολίτευση πράττουμε το καλύτερο δυνατόν για το αύριο του Δήμου μας , γιατί δυστυχώς η παρούσα Δημοτική Αρχή απέτυχε παταγωδώς , γιαυτό σκορπίστηκε “ στους πέντε ανέμους “.

Διονύσιος Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας .

Pin It

symposio 1

symposio 1