Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία και όσα βλέπουμε καθημερινά στην δημοσιότητα, θα σταθώ ιδιαιτέρως στο με αρ. πρωτ. 760/2-2-2023 έγγραφο της προϊσταμένης διεύθυνσης οικονομικής υπηρεσίας του Δ. Πηνειού, με το οποίο γίνεται πλήρως κατανοητό το χρέος προς τον ΦΟΔΣΑ που ως το τέλος του 2022 ήταν 1.098.163,83 , καθώς επιπλέον εκκρεμεί να καθοριστεί από τη δεύτερη διαταγή πληρωμής του αναδόχου και το νέο ποσό οφειλής.

Διαπιστώνει επιπλέον κάποιος την πολιτική ανεπάρκεια και την πολιτική εγκληματική οικονομική διαχείριση και διοίκηση του δήμου μας, σε κακώς βεβαιωμένες οφειλές της τάξης ποσού 149.462,5 , κατανοώντας αστραπιαία ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψιν οι αποφάσεις για την ταμειακή διαχείριση που έκανε ο Δ. Πηνειού προς τον ΦΟΔΣΑ καθώς και η χρήση του σταθμού μεταφόρτωσης (… ίσως τώρα καταλάβουν και ένα επιπλέον κίνητρο που είχε η έδρα του ΦΟΔΣΑ στην Γαστούνη και που με ευκολία απεμπόλησαν οι σημερινοί διοικούντες…).

Συνεχίζοντας θα αναφέρω ότι τα χρέη στον σύνδεσμο “Πηνειός” για το νερό ανέρχονται περίπου στις 200.000 (χωρίς να υπολογίζεται η οφειλή για το 2022) και επιπλέον το χρέος στον σύνδεσμο “Ηρακλής” προσεγγίζει περίπου τις 250.000 (… καλό θα ήταν να ξέρετε τι σας βεβαιώνετε, κάτι που ούτε αυτό γνωρίζετε, παρά το μόνο που κάνετε τόσο καιρό είναι να τσακώνεστε για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος που ως αποτέλεσμα είχε τη μη-σωστή λειτουργία, τη μη-σωστή ενημέρωση και την μη-παρακολούθηση των πραγματικών οικονομικών στοιχείων, καθώς και την αργοπορία και το μη-ξεκίνημα της κατασκευής των δικτύων του βιολογικού σε Μαρκόπουλο και Αγία Μαύρα…).

Οφείλω να ρωτήσω αν στον φετινό προϋπολογισμό του 2023 για το δήμο μας έχει προβλεφθεί- υπολογιστεί (…πολύ φοβάμαι πως όχι…) το ενδεικτικό ποσό για την πληρωμή στο ΦΟΔΣΑ (…περίπου 650.000 λόγω τιμολογιακής πολιτικής…) και αν ναι, από πού θα πληρωθεί.

Μην ξεχνάμε ότι η εκχώρηση των ανταποδοτικών του Δήμου μας για 12 χρόνια σε ιδιώτη σε ένα υπερκοστολογημένο έργο στερεί από το δήμο μας σημαντική είσπραξη εσόδων του (… αν έχετε διαφορετική άποψη παρακαλώ να μας πείτε πόσα ήταν τα έσοδα μας από την ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ καθώς και από άλλες εταιρείες ενέργειας για το 2022 που ήταν στην διάθεση του Δήμου μας για πληρωμή για τα απορρίμματα στον ΦΟΔΣΑ… πολύ φοβάμαι πως ήταν μηδενικά, σημειώνοντας συγχρόνως πως στον ιδιώτη δίνονται απλόχερα 360.000 περίπου το χρόνο (για 12 χρόνια) καθώς και περίπου 24.700€ το χρόνο στον Ανεξάρτητο Σύμβουλο - υπεύθυνο που βεβαιώνει την ενεργειακή εξοικονόμηση…).

Στο σημείο αυτό οφείλω να σημειώσω σχετικά με την ενεργειακή εξοικονόμηση ότι οι μεγαλύτερες δαπάνες ήταν στα αντλιοστάσια κάτι που μεγαλώνει καθημερινά και επικίνδυνα και που ήταν αποτυπωμένο και γνωστό και στη μελέτη που έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή , αλλά δυστυχώς δεν την λάβατε υπόψιν σας για να προχωρήσετε σε νέα και με το γνωστό τρόπο ώστε να έχετε πλέον σύμβαση με συγκεκριμένο ιδιώτη (…τα περί ενεργειακής εξοικονόμησης θα τα δούμε την ώρα που πρέπει και πολύ αναλυτικά μάλιστα…).

Άξιο αναφοράς ακόμα, ότι 3,5 χρόνια που βρίσκεστε στη διοίκηση του Δήμου μας δεν έχετε προχωρήσει στους απολογισμούς, ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης για τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022, πράγμα που πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική σας ανικανότητα και την πολιτική επικινδυνότητα σας, πέρα και έξω από κάθε λογική. Ενημερωτικά σας λέω ότι και δάνειο να θέλετε να πάρετε, χωρίς τους απολογισμούς - ισολογισμούς δεν μπορείτε να το κάνετε.

Σημειώνω δε ότι πρόκειται για σοβαρή παράβαση καθήκοντος (από Ελεγκτικό Συνέδριο κυρώσεις άρθρου 26 του Π.Δ. 774/1980 κλπ )

Όσο για τις ‘’ λαμπρές επιτυχίες σας’’ του να ζητάτε προκαταβολές ΚΑΠ για να καλύπτετε λειτουργικές σας ανάγκες, σας θυμίζω ότι είναι κάτι που παρακρατείται και επιστρέφεται και δεν προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα σας παρά μόνο να φέρνει προς τα πίσω στο χρόνο το χρέος, που συνάμα μεγαλώνει, αφού δεν μπορείτε, δεν έχετε και δεν ξέρετε το πώς θα το αποπληρώσετε.

Όσον αφορά για τις άπειρες προσλήψεις (…σεβόμενος τους ειλικρινά και έντιμα εργαζόμενους και όχι τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις σας για εκλογικούς σκοπούς… ) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, σε πολιτική προστασία, σε πράσινο κλπ (… απορώ για την ευκολία της έκδοσης της βεβαίωσης/έκδοσης ανάληψης υποχρέωσης κλπ από την οικονομική υπηρεσία…), οφείλω να πω πως οι δαπάνες τους είναι από δημοτικά έσοδα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο οι πληρωμές από πλευράς του Δήμου μας στις υποχρεώσεις του σε σκουπίδια, νερό , αποχέτευση (… ανάδοχο, συνδέσμους κλπ…) ,με αποτέλεσμα να βυθίζονται τα οικονομικά του Δήμου μας στο χάος.

Αναγκαστικά οδηγείτε τον Δήμο μας σε δημοσιονομικά προβλήματα και αδιέξοδα , μόνο που τότε εσείς θα έχετε αποχωρήσει (…λίγος ο χρόνος που έμεινε για τη δημοτική σας αρχή…) , έχοντας αφήσει την πιο πολιτικά εγκληματική διαχείριση και το πιο σαθρό πολιτικό αποτύπωμα στην διοίκηση του τόπου μας.

Με λίγα λόγια, δεν ξέρετε ούτε που πατάτε και ούτε που βρίσκεστε…

Αυτά προς το παρόν…

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Πηνειού

 

Pin It

symposio 1

symposio 1