Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Την πίτα της έκοψε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πηνειού. Ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσαουσάκης επισήμανε τα εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πηνειού σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Ξεκινάμε σήμερα, με αυτή την εκδήλωση, ένα πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στο λαό της περιοχής μας με σκοπό στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης να βγει να ενισχυμένο, έτσι ώστε να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε για αυτό που με συνέπεια τα τελευταία χρόνια κάνουμε, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο: Την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Φίλες και φίλοι,
Αν κάτι αποδείχτηκε με εκκωφαντικό τρόπο τα τελευταία χρόνια με τη παρουσία μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είναι η ορθότητα των θέσεων μας τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, θεσμικά, όσο και τους επίδοξους διαχειριστές που de facto αποδέχονται αυτόν τον τρόπο λειτουργίας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Λαϊκή Συσπείρωση μιλάει για τοπική διοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση αφού σε θεσμικό επίπεδο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μετατρέπονται σε συνέχεια του κεντρικού κράτους, ενισχύοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας, ενισχύοντας την ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά από τομείς. Οι αλλαγές αυτές μετατρέπουν τους Δήμους σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων του.
Σε αυτή τη πραγματικότητα συμφωνούν και η Δημοτική Αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου και φιλόδοξη διαχειρίστρια του.
Απέναντι τους σε αυτή τη λογική, βρήκαν, βρίσκουν και θα βρίσκουν με κάθε ευκαιρία την Λαϊκή Συσπείρωση.
Χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και να καταδείξουμε στον λαό της περιοχής μας την αιτία των προβλημάτων, στη ρίζα τους, έτσι ώστε με την κατανόηση τους να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για το οριστικό λύσιμο των προβλημάτων.
Δεν αποπροσανατολίσαμε τον κόσμο ούτε συσκοτίσαμε τα προβλήματα, όπως συνήθως συμβαίνει με τη νυν δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση, μιας και ο δικός τους στόχος είναι διαχειριστικός της κατάστασης, κοινώς οι καρέκλες, και όχι το ξεπέρασμα των παθογενειών της σημερινής κατάστασης. Όσο και αν φωνάζουν για την «ανεξαρτησία» τους, είναι πλήρως υποταγμένοι στις πολιτικές που έρχονται κατ υπόδειξη της ΕΕ και των εδώ κυβερνήσεων. Πολιτικές που και μόνο από την πείρα μας να τις δούμε, μόνο ως προς το συμφέρον του λαού δεν είναι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Απέναντι σε αυτά, η Λαϊκή Συσπείρωση, όχι μονό τα κατήγγειλε, αλλά έχει να προτείνει μια σειρά μέτρα για την ανακούφιση του κόσμου από την δύσκολη κατάσταση που βιώνει. Μέτρα για:
Μείωση των δημοτικών τελών.
Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με δικαιώματα.
Έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής θωράκισης.
Φυσικά τέτοιες προτάσεις, που δεν έχουν κέρδος για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και συνολικά η στάση μας στα δημοτικά συμβούλια ενοχλεί.
Το κράτος, που φωνάζει για το αυτοδιοίκητο των κοινωνιών, ουσιαστικά θέλει στους Δήμους μόνο πειθήνια όργανα που θα λειτουργούν ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, σε τομείς που για διαφόρους λόγους δεν θέλει να βάλει χέρι και τις Δημοτικές Αρχές ως μάνατζερ ιδιωτικών συμφερόντων που δεν θα λειτουργούν με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών προβλημάτων αλλά μοναδικό σκοπό το κέρδος. Για το λόγο αυτό δεν διστάζει να βάζει εμπόδια στη δράση μας. Τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου πολλές σημαντικές αρμοδιότητες τις έδωσε στην οικονομική επιτροπή, όσο και με τον νέο εκλογικό νόμο που βάζει τρομερές δυσκολίες στους μικρότερους συνδυασμούς ώστε να σχηματίσουν ψηφοδέλτια.
Για το λόγο αυτό καλούμε,
Καλούμε όλους τους ανθρώπους, αυτούς που συμπαρατάχθηκαν, συμπορεύτηκαν και έδωσαν μαζί μας τη μάχη των δημοτικών εκλογών του 2019 αλλά και όλους εκείνους, από τότε μέχρι σήμερα, με τους οποίους έχουμε ανοίξει ένα δίαυλο συζήτησης, ένα δίαυλο επικοινωνίας, ένα δίαυλο κοινής αντίληψης, που έχει ως βάση του ότι όλοι εκείνοι που δεν συμβιβάζονται, που δυσφορούν, που αγανακτούν, που επιζητούν ένα Δήμο Πηνειού που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες τους, λέγοντάς τους ότι έχουν πλέον σοβαρή επιλογή που σηματοδοτεί τη διαφορά και μπορούν να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας, σε συμπαράταξη και σε συμπόρευση μαζί μας. Θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για όλα όσα μας προβληματίζουν, καθορίζοντας την κοινή μας περπατησιά με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Πηνειού, σε μια δύσκολη εποχή: πολιτικά με τον πόλεμο, κοινωνικά με την οικονομική κρίση και την πανδημία.
Λέμε ότι πραγματική διαφορά μπορεί να σηματοδοτηθεί με την πλατιά συμπόρευση και συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τον χώρο εκείνο που μαχητικά και αγωνιστικά, παντού και στον Δήμο Πηνειού, όλο αυτό το διάστημα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν μπροστά, με προτάσεις, με παρεμβάσεις, με ερωτήσεις, χωρίς μικροπολιτικές στοχεύσεις, αλλά με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αναδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική διοίκηση, που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες του κόσμου στον Δήμο Πηνειού.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία σας.
Μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίζουμε.
Όλοι μαζί προχωράμε και ανοίγουμε τον κύκλο για την ένταξη ακόμα περισσότερων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον Δήμο μας και αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο. Γιατί ο αγώνας είναι πάντα πιο όμορφος και πιο αποτελεσματικός όταν πολλές καρδιές χτυπούν δυνατά στον ίδιο ρυθμό.

 

Pin It

symposio 1

symposio 1