Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Άλλα έλεγε προεκλογικά, άλλα έλεγε παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, άλλα έλεγε και λέει μπροστά στο κομματικό του ακροατήριο και άλλα έλεγε και εξακολουθεί να λέει όταν δε πάνε καλά τα πράγματα.Το 2020 αναγνώριζε την προσπάθεια όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών ενώ σήμερα όχι.

Το 2020 παρουσία του κ. Φαρμάκη δήλωνε: «Δεν ήρθαμε εδώ να πούμε ότι φτιάξαμε μαζί το έργο. Σαφώς και θα αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών».
Κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο ΒΙΟ.ΚΑ είναι ένα πολύπαθο έργο και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στους πολίτες εδώ και χρόνια. Όμως θα πρέπει και εμείς ως πολίτες να κρίνουμε την στάση των αιρετών κατά τα έργα τους και όχι τις δηλώσεις τους.
Ας θυμηθούμε όμως δηλώσεις και ενέργειες αποτυπωμένες από τα χείλη αιρετών και επισήμων οργάνων.
Δήμαρχε, σε προκαλώ να δημοσιεύσεις μελέτες και χρηματοδοτήσεις που αφορούν τις προσπάθειες που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή και εσύ προσωπικά για να λειτουργήσει ο ΒΙΟ.ΚΑ και το αποχετευτικό δίκτυο.

Όπως θα διακρίνετε οι χρηματοδοτήσεις ήταν πιστοποιημένες τόσο για το ΒΙΟ.ΚΑ, όσο και για τις ασυνέχειες ήδη από το 2018 με απόφαση της Π.Δ.Ε σε συνεργασία με τη προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στην τελική ευθεία ο Βιολογικός Γαστούνης – Βαρθολομιού
13 Σεπτεμβρίου 2018 – Δηλώσεις Καστρινού στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ»

Το πολύπαθο έργο του Βιολογικού Γαστούνης-Βαρθολομιού μπαίνει επιτέλους σε καλό δρόμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, ο οποίος εκτιμά, πως αν όλα πάνε καλά σε 5-6 μήνες θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο.
Το έργο που έχει περάσει από «σαράντα κύματα» και είχε χαρακτηρισθεί …γιοφύρι της Άρτας φαίνεται πως βρίσκει τον δρόμο του σύμφωνα με όσα είπε ο ανάδοχος του έργου στον δήμαρχο Πηνειού στην προχθεσινή τους συνάντηση.
Ο Δήμος Πηνειού είχε κάνει προγραμματική σύμβαση εδώ και δύο χρόνια με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια προχωρά στη δημοπράτηση του έργου.
Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός δήλωσε χθες στην «Πατρίς»: «Βγήκε ο ανάδοχος για την
προμήθεια του Βιολογικού έργο προυπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ. Υπήρξε ένας
ανάδοχος, δεν υπήρξε ένσταση και προχωράμε στην συμβασιοποίηση, Την Τρίτη είχα
συνάντηση με τον ανάδοχο ο οποίος μου είπε ότι σε πέντε μήνες από την υπογραφή, η οποία θα γίνει σε περίπου ένα μήνα, θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο. Επίσης έχει βγει και ο ανάδοχος των ασυνεχειών του βιολογικού, άλλα 300.000 ευρώ »
Σημειώνεται ότι είχε γίνει κατάρτιση των όρων δημοπράτησης για τον Βιολογικό καθαρισμό
Γαστούνης- Βαρθολομιού, για 300.000 ευρώ, έχει «περάσει» η χρηματοδότηση,
και αναμενόταν η δημοπράτηση για την προμήθεια του εξοπλισμού του βιολογικού
ύψους 1,7 εκ. ευρώ περίπου.

Δηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ( Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας) Ολοκληρώνεται η αποχέτευση και η αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2019

Ολοκληρώνεται η αποχέτευση και η αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού. Μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και την οριστική επιλογή αναδόχων ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για τη λειτουργική ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης - Βαρθολομιού, προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ. Στην υπογραφή της σύμβασης προχώρησε σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα, ολοκληρώνεται η αποχέτευση και η αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Γαστούνης - Βαρθολομιού. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για την Π.Ε. Ηλείας, καθώς η σύμβαση αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης - Βαρθολομιού, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες όσο το δυνατό συντομότερα.
Με την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ολοκληρώνεται ένα αναγκαίο για την περιοχή έργο, με το οποίο διασφαλίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. Με τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης - Βαρθολομιού τα επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι εντός των προδιαγραφών για ασφαλή διάθεση.
Επίσης, από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης - Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και - κατά συνέπεια - την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Ενημέρωση Δημάρχου Α. Μαρίνου και αντιδημάρχου Π. Θεοδωρακόπουλου από τον υπεύθυνο της εταιρείας -Τέλος Δεκέμβρη η δοκιμαστική λειτουργία
21 Οκτωβρίου 2019 

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο Πηνειού.
Την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος επισκέφθηκαν το Βιολογικό όπου η ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει τις εργασίες και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα έργα που γίνονται, από τον υπεύθυνο της εταιρείας κ. Γιώργο Σεργιόπουλο.
Η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες για την λειτουργική ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού και προχωρά με ταχείς ρυθμούς όπως διαπίστωσαν ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος.
Αναγκαίο έργο για την περιοχή
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για τον δήμο αλλά και την Π.Ε Ηλείας η οποία συνέβαλε τα μέγιστα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρίνος.
Με την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί ένα αναγκαίο για την περιοχή έργο, με το οποίο διασφαλίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. « Με τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης – Βαρθολομιού τα επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι εντός των προδιαγραφών για ασφαλή διάθεση», όπως είπε ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Συριόπουλος Γιώργος.
Από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης – Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και –κατά συνέπεια– την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Α. Μαρίνος: «Έχουμε δρόμο ακόμη»

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος είχε δηλώσει παλιότερα για το έργο: «Ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Πηνειού βρίσκει το δρόμο του. Ένα βανδαλισμένο έργο βρίσκει τη σειρά του και πλέον φυλάσσεται και φροντίζεται από πιστοποιημένη υπηρεσία φύλαξης. Όσον αφορά τη γεώτρηση που χρειάζεται θα το δούμε αμέσως με τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο κ. Πάνο Θεοδωρακόπουλο, ώστε να ανταποκριθούμε γρήγορα σε αυτή την ηθική υποχρέωση ώστε να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό εκείνο που είπε ο κ. Συριόπουλος ότι των Φώτων μπορεί να είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός και μόνον, γιατί μετά από αυτό για να λειτουργήσει χρειάζεται να έρθουν χρήματα και για να έρθουν χρήματα, χρειάζονται συνδέσεις, έργα»

Στην τελική ευθεία η εκκίνηση λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού 2 Ιουνίου 2020 – Επιθεώρηση Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη

 Την τελική φάση των εργασιών λειτουργικής ολοκλήρωσης του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού επιθεώρησε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψή του στην Ηλεία και στον Δήμο Πηνειού. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, την Περιφ. Σύμβουλο Μαρία Μπίλια, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Π.Δ.Ε Γιώργο Σύρμο και τον Διευθυντή του Γραφείου του, Γιάννη Μάκκα, βρέθηκαν στην περιοχή «Νησιά» όπου βρίσκεται η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Πηνείου και μαζί με τον Δήμαρχο, Ανδρέα Μαρίνο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Σπύρο Βασιλείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του έργου και ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Γιώργο Συριόπουλο. Παρόντες ήταν ακόμα, ο Προϊστάμενος του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Θεόδωρος Θανασούλιας και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Χρύσανθος Χρυσανθακόπουλος.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Το έργο «Ολοκλήρωση αποχέτευσης και αναβάθμισης του ΒΙΟΚΑ Γαστούνης – Βαρθολομιού», αποτελείται από δύο υποέργα (προμήθεια και ολοκλήρωση εγκαταστάσεων), ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του βιολογικού Καθαρισμού.
Το 1ο υποέργο, το οποίο θα παραδοθεί και επίσημα την Τετάρτη 10 Μαΐου 2020, αφορά στην προμήθεια – εγκατάσταση και λειτουργική σύνδεση εξοπλισμού για την λειτουργική ολοκλήρωση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, ενώ το 2ο υποέργο – που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο – αφορά στην ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού του δικτύου Γαστούνης – Βαρθολομιού και της σύνδεσης με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων καθώς και των εσωτερικών δικτύων σε περιοχές που παρουσιάζουν λειτουργικές συνέχειες.
Σκοπός του έργου, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2013 (σ.σ οι τελευταίες επικαιροποήσεις στις προγραμματικές συμβάσεις έγιναν το 2016) είναι η λειτουργική ολοκλήρωση της Εγκατάστασης, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως, στο τέλος του καλοκαιριού, με την ολοκλήρωση και του β΄ υποέργου, θα υπάρχει μία ολοκληρωμένη διαχείριση του προβλήματος. «Βρισκόμαστε εδώ, λίγες ημέρες πριν την λειτουργική παράδοση του έργου, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ, αρχικά, το 2013. Νιώθω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση του προβλήματος που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την περιοχή. Ο Α΄ με τον Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των πολιτών καθώς και ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι. Και έχει πάντα σημασία να είμαστε χρήσιμοί, τόσο για τον χρόνο όσο και για τον τρόπο που δίνεται σε χρήση κάθε έργο», ανέφερε μεταξύ άλλων, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις υπηρεσίες της και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών για την κάλυψη των αναγκών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «…γιατί οι ανάγκες των πολιτών, δεν έχουν χρώμα», κατέληξε.
Εξάλλου, ο κ. Φαρμάκης, ερωτηθείς, γνωστοποίησε πως η συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού συνεχίζεται για την εξεύρεση του είδους της χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου σύνδεσης και της πόλης του Βαρθολομιού στον Βιολογικό Καθαρισμό.
Για «αδιάκοπο και ανύστακτο ενδιαφέρον» από την πλευρά του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας «τιτάνιο» τον αγώνα των αιρετών αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων ώστε, το επί χρόνια βανδαλισμένο τοπίο του Βιολογικού Καθαρισμού να καταστεί ένα λειτουργικό έργο και να παραδοθεί σύντομα προς χρήση. Συνεχάρη επίσης την ανάδοχο εταιρεία για την άμεση παράδοση του έργου. «Ο Δήμος Πηνειού ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη για το έργο που μας παραδίδει. Δεν ήρθαμε εδώ να πούμε ότι φτιάξαμε μαζί το έργο. Σαφώς και θα αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Αλλά, σήμερα είμαστε εδώ και το παραλαμβάνουμε λειτουργικό, χάρη στην υποστήριξη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Κι αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον οποίο διαβεβαιώνουμε ότι θα διαφυλάξουμε αυτό το έργο ως κόρη οφθαλμού», δήλωσε ο κ. Μαρίνος.
Αρχές Ιουνίου λοιπόν ο δήμος Πηνειού, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έκανε στα social media ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Σπύρος Βασιλείοιυ, παραλαμβάνει ένα αναγκαίο για την περιοχή έργο, με το οποίο διασφαλίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. Με τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης – Βαρθολομιού τα επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι εντός των προδιαγραφών για ασφαλή διάθεση. Φυσικά υπάρχει ακόμη δρόμος, αφού θα πρέπει ο βιολογικός να συνδεθεί με το Βαρθολομιό.
Από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης – Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και –κατά συνέπεια– την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Ανδρέας Μαρίνος: «Με πράξεις ευθύνης απαντάμε στο εφιαλτικό χθες» 29 Ιουλίου 2021

 Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την έναρξη συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων του συγκεκριμένης περιοχής της Γαστούνης με το εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού, δήλωσε:
«Η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής που χαράσσουμε ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού αλλά και καθολική υποχρέωση των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής για υποχρεωτική σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων , κατοικιών της Γαστούνης στην περιοχή που οριοθετείται νότια των οδών Χαλκιοπούλου και Αρχαίας Ήλιδας.
«Αγαπητοί συνδημότες, στόχος μας είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω του εργοστασίου Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού, για τη λειτουργία του οποίου δώσαμε αγώνες επί σειρά μηνών.
Δυστυχώς οι εγκληματικές παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι η αιτία που καθυστερεί η σύνδεση του Βαρθολομιού με τον Βιολογικό. Δίνουμε τιτάνιο αγώνα να εξασφαλίσουμε πιστώσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για να αποφύγουμε τον καταλογισμό αλλά και για να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωση του έργου».

Νέα Δήλωση - 10 Οκτωβρίου 2022H μεγαλύτερη παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος στον Δήμο Πηνειού

Το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης –Βαρθολομιού, η μεγαλύτερη παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος στον Δήμο Πηνειού, ξεκίνησε την λειτουργία του ύστερα από 23 χρόνια εγκατάλειψης και βανδαλισμών, ενώ παράλληλα αποκαθίσταται το σοβαρό πρόβλημα των δύο ασυνεχειών στους αγωγούς Βαρθολομιού αποτέλεσμα αδιαφορίας και αδράνειας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος που πραγματοποίησε μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Κολοκατίνη, αυτοψία στο έργο αποκατάστασης ασυνεχειών, δήλωσε:
«Από την προηγούμενη δημοτική αρχή παραλάβαμε ένα εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο εργοστάσιο που είχε βανδαλισθεί. Επιπλέον ο αγωγός Βαρθολομιού ήταν άχρηστος αφού δεν λειτουργούσε λόγω των ασυνεχειών και των αντίστροφων κλίσεων που υπήρχαν όπως διαπιστώθηκε από βιντεοσκόπηση που διενεργήσαμε μέσω εταιρίας. Ασυνέπεια λόγων και ασυνέχεια έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Δώσαμε τιτάνιους αγώνες και σήμερα ύστερα από 23 χρόνια, στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού γίνεται ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση των αστικών λυμάτων. Οι δύο ασυνέχειες που κληρονομήσαμε και που εντοπίστηκαν στη Γαστούνη στην συμβολή των οδών Μερσίνας – Αρχαίας Ήλιδος και Χαλκιοπούλου – Στρατηγού Σισίνη , βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης και σταδιακά θα υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν βόρειες, βορειανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.

Δήμαρχε, αν όντως λειτουργεί ο ΒΙΟ.ΚΑ όπως ισχυρίζεσαι δημοσίευσε τις ποιοτικές και ποσοτικές αναλύσεις των εισερχόμενων και επεξεργασμένων λυμάτων.

Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

Pin It

symposio 1

symposio 1