Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Το ερώτημα που θέτω προς εσάς είναι το εξής: Αν ήσασταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα της εταιρείας σας με πάγιο κεφάλαιο αξίας άνω των 20.000.000 ευρώ και με ένα δυναμικό πελατολόγιο, θα τοποθετούσατε στη θέση του αντιπροέδρου έναν άνθρωπο με καθόλου γνώσεις για το αντικείμενό της και δίχως την ανάλογη εμπειρία; Η απάντηση είναι σαφέστατα Όχι! Όμως στη Δ.Ε.Υ.Α Πηνειού το πράξατε.

Γράφει ο Γεώργιος Μπακογιάννης
Χημικός Μηχανικός

 Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης με ΑΔΑ: 6Χ1246Ν4ΝΚ-1ΦΒ, ο διορισμένος αντιπρόεδρος στη Δ.Ε.Υ.Α Πηνειού θα ασκεί καθήκοντα τα οποία έχουν να κάνουν με τα κάτωθι:
1.Με την μέριμνα, την συντήρηση και την καλή λειτουργία των υδραυλικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου και ακάθαρτου νερού (γεωτρήσεις, δίκτυο ύδρευσης, υδατοδεξαμενές, δίκτυο αποχέτευσης, βιολογικός καθαρισμός κλπ)
2. Με τη μέριμνα, προγραμματισμό, εισήγηση, σχεδιασμό για την κατασκευή έργων επέκτασης ή ανανέωσης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και των αντίστοιχων εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού.
3.Επιμέλεια για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο και στις υποδομές όταν αυτές προκύπτουν.
4.Μέριμνα για την καταγραφή των καταναλώσεων νερού στους υδρομετρητές και ενημέρωση των οικονομικών υπηρεσιών για την είσπραξη του αντιτίμου των καταναλώσεων.
5.Προγραμματισμός διακοπής συνδέσεων ύδρευσης όπου κρίνεται απαραίτητο.
6.Συντονισμός ενεργειών για την εξασφάλιση της είσπραξης των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών.
7.Υποστήριξη ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα και την επίβλεψη εργασιών
Καθήκοντα αμιγώς τεχνικής σκέψης, κρίσης, απόφασης και φυσικά να διέπονται από έναν άνθρωπο ο οποίος κατέχει άριστα τα παραπάνω αντικείμενα για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.
Μεταφέροντας τις παραπάνω αρμοδιότητες στο άτομο που επιλέξατε διασφαλίσατε νωρίτερα ότι λάβατε υποψιν σας όλα τα κριτήρια και μπορείτε σήμερα να διαβεβαιώσετε τους δημότες ότι έχει τις απαιτούμενες γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρία;
Αν το κάνατε αναμένουμε την διαβεβαίωσή σας.
Αν δεν το κάνατε δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
1. Ως πρόεδρος αποποιείστε οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση που προκύψουν δισεπίλυτα προβλήματα στο εργοστάσιο και στο αποχετευτικό δίκτυο.
2.Η επιλογή στο συγκεκριμένο άτομο είναι μια επιλογή της οποίας ο αντικειμενικός σκοπός είναι να τον φθείρετε.
Και στις δυο περιπτώσεις θα φέρετε ακέραια την ευθύνη, διότι είναι δική σας επιλογή.
Φυσικά το θέμα δεν τίθεται επί προσωπικού, αναφορικά με την επιλογή του οποιουδήποτε ατόμου να αναλάβει μια θέση ευθύνης. Εν προκειμένω, ωστόσο, σχετίζονται άμεσα οι αποφάσεις,  οι επιλογές και οι τακτικές σας, με τον τον τρόπο που θα διοικηθεί και θα λειτουργήσει μία νευραλγική επιχείρηση του Δήμου σας.
Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάτε ότι οι αποφάσεις σας δε καθορίζουν μόνο την ομαλή λειτουργία του έργου, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα της Δ.Ε.Υ.Α Πηνειού.
Και φυσικά, εν ευθέτω χρόνο, θα κληθείτε εσείς και η πλειοψηφία του Δ.Σ της επιχείρησης να αποδείξετε ότι τα έχετε διασφαλίσει όλα τα παραπάνω για να λειτουργήσει το έργο προς όφελος του Δήμου και των δημοτών…
Άλλωστε, όσοι ασχολούνται με τα κοινά, εκλέγονται από τους πολίτες και λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν στην καθημερινότητα και στη ζωή των πολιτών, κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Διότι, όπως είπα και στην αρχή, άλλο η δική μας επιχείρηση και άλλο η επιχείρηση ενός Δήμου…

 

Pin It

symposio 1

symposio 1