Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η κατάντια του δημάρχου και η κατρακύλα της πολιτικής ηθικής του τόπου δεν έχει σταματημό. Με αφορμή έργα που εκτελούνται η δημοτική αρχή κατηγορεί με αήθεις χαρακτηρισμούς και παράλληλα εγκαλεί ο ίδιος ο δήμαρχος την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως είναι γνωστό τα έργα γίνονται για τους δημότες και μόνο γι΄ αυτούς. Κάποιοι ξεκινούν τα έργα και κάποιοι άλλοι τα τελειώνουν.

Είναι ανεπίτρεπτο όμως για μια δημοτική αρχή να χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις για τους προκατόχους που έβαλαν το λιθαράκι και όχι μόνο να εκτελεστούν κάποια έργα.

Να θυμίσω ότι, χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουν χυδαίοι άνθρωποι. Λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα. Είναι η «ποιότητα» εκείνων που στο στόμα τους οι λέξεις μετατρέπονται σε εργαλείο συκοφάντησης.

Ο γκεμπελικές πρακτικές και οι λασπολογίες της δημοτικής αρχής παρασέρνουν στο βούρκο όχι μόνο το θεσμό της δημοτικής αρχής, αλλά και την ίδια τη κοινωνία.

Η κοινωνία θα πρέπει ν΄ αντιδράσει και ν΄ απομονώσει τέτοιου είδους πρακτικές που ως σκοπό έχουν τη πόλωση και το διχασμό.

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και χρειάζεται σύμπνοια, ομόνοια ειδικά από κάποιον που υπηρετεί το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη θέση του Δημάρχου.

Οι αιρετοί, επιτέλους θα πρέπει με δηλώσεις τους να καταδικάσουν την ωμή βία που δέχεται ο δημοκρατικός θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει και να απομονώσει τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, προβεβλημένα στελέχη, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν κύριες θέσεις, προερχόμενοι από τη παράταξη του πρώην Δήμαρχου Πηνειού, άραγε συμφωνούν με την τακτική της δημοτικής αρχής, ή απλά νίπτουν τα χείρας τους;

Η «πολιτική αλητεία», η θρασυδειλία, ο ωμός εκβιασμός, η ηθική κατάπτωση, οι «τραμπουκισμοί» αυτών που δεν δέχονται την οποιαδήποτε κριτική, δε χωρούν στη κοινωνία μας.

Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει για όλους κάποια στιγμή κύριοι της δημοτικής αρχής. Η κοινωνία κατανοεί και καταλαβαίνει και κάποια στιγμή στέλνει στο σπίτι τους τη στρεβλή νοοτροπία που υπηρετούν κάποιοι από τους αιρετούς. Μια νοοτροπία που δεν ταιριάζει στο ήθος της κοινωνίας μας και που στο τέλος αποβάλλεται μαζί με τους εμπνευστές της!

Γεώργιος Μπακογιάννης

Χημικός Μηχανικός

 

Pin It

symposio 1

symposio 1